NAJNOVIJE
Položen kamen temeljac za kapelicu Krista Kralja Mučenika na Memorijalnom groblju

Potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved položio je na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata kamen temeljac za novu kapelicu Krista Kralja Mučenika koja će biti izgrađena pored dvorane za ispraćaj. Kamen je blagoslovio i predvodio molitvu fra Ivica Jagodić, župnik župe sv.Filipa i Jakova u Vukovaru u svojstvu izaslanika mons.Đure Hranića, nadbiskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije.

(Subota, 03 Lipanj 2023 17:30)
Braniteljice proslavljaju svoj dan, u Vukovar ih došlo preko 400

 Dan je braniteljica Domovinskoga rata Republike Hrvatske koji se ove godine obilježava u Vukovaru. Na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast poginulima za domovinu, a vijence su položila izaslanstva udruge Braniteljice Domovinskoga rata RH, Hrvatskoga sabora, Vlade RH, Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatske zajednice županija te Grada Vukovara.

(Subota, 03 Lipanj 2023 17:26)
Suverenisti predlažu obavezu izlaska na glasanje za sve punoljetne građane

Hrvatski suverenisti predložili su da na parlamentarnim izborima cijela država bude jedna izborna jedinica, uz uvođenje dopisnog glasanja, kao i obaveze izlaska na izbore za sve punoljetne građane, predstavljajući programske smjernice "Suverenisti 24" za "superizbornu" 2024. 

(Subota, 03 Lipanj 2023 14:46)
Osječko-baranjska županija proslavila svoj dan

 U povodu Dana Osječko-baranjske županije izaslanstvo županije predvođeno županom Ivanom Anušićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod središnjeg križa na Centralnom groblju u Osijeku.

(Petak, 02 Lipanj 2023 15:05)
Obilježena 30. obljetnica rada i djelovanja udruge "Vukovarske majke"

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja nestalim osobama u Domovinskom ratu i na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, svetom misom u crkvi sv. Filipa i Jakova te prigodnim programom pod nazivom „Naših 30 godina zajedništva u potrazi za najmilijima“ u petak je u Vukovaru obilježena 30. obljetnica rada i djelovanja Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke”.

Predsjednica udruge Manda Patko tim je povodom s Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata uputila apel za prekidanje šutnje o sudbini nestalih osoba.
- S ovoga mjesta apeliram na sve one, koji nešto znaju o sudbinama nestalih osoba, neka otkriju gdje su grobišta. Ne trebaju se bojati da će biti kažnjeni. Treba nam pomoć, teško nam je, još uvijek tugujemo i tražimo svoje najmilije. Iako je prošlo preko 30 godina, mi se i dalje nadamo pronalasku nestalih članova naših obitelji - poslala je Patko poruku prije početka obilježavanja obljetnice.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić naglasio je kako obitelji nasilno odvedenih i nestalih hrvatskih branitelja imaju neizmjernu podršku od strane županije.
- Trideseta obljetnica Udruge, skoro 32 godine od početka ratnih događanja i od prvih slučajeva nestanka naših ljudi. Ono što se svakoj obitelji najgore može dogoditi je da ne znaju gdje su ostaci njihovih najdražih i da ne znaju njihovu sudbinu. Kako bismo riješili problem nestalih osoba, cijelo društvo mora uložiti napore jer samo će na taj način njihove obitelji pronaći mir - naglasio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Ispred Grada Vukovara obilježavanju rada i djelovanja udruge nazočili su zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.
- Obilježavamo 30. obljetnicu od osnutka udruge, 30 godina aktivne potrage za nestalim osobama preko udruge i 32. obljetnicu teškoga života svih obitelji koji tragaju za svojim najmilijima. Ovim putem, apeliram na sve državne institucije, ali prvo na sve one građane koji imaju spoznaje iz 1991. godine, neka otkriju što znaju. Velik je protek vremena no, nadam se kako će im savjest proraditi i da ovim obiteljima, koje traže svoje najmilije, otkriju istinu - rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac zahvalivši se članovima udruge na ustrajnom radu i borbi u pronalasku istine.

Članovima Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke“ na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata pridružio se i ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved.
- Obilježavajući 30. obljetnicu djelovanja udruge „Vukovarske majke” na poseban način se prisjećamo svih naših poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava iz Domovinskog rata. Iskazujem zahvalu svim članicama i članovima udruge „Vukovarske majke”, koje su u proteklih sedam godina snažan partner Ministarstvu hrvatskih branitelja u svakodnevnoj koordinaciji sa Savezom udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja – naglasio je ministar Tomo Medved.

Molitvu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata predvodio je župnik župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.

Udruga roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke” danas broji oko 40-tak članova.

(Petak, 02 Lipanj 2023 13:50)
U Vukovaru identificirano još pet osoba nestalih u Domovinskom ratu

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru identificirano je pet osoba nestalih u Domovinskom ratu, čiji su posmrtni ostaci u veljači pronađeni i ekshumirani iz masovne grobnice u Šarviz Doli u blizini Negoslavaca.

(Petak, 02 Lipanj 2023 11:41)
U središtu Vukovara održana akcija Hodaj u mojim cipelama

Važnost suzbijanja diskriminacije temeljem invaliditeta, osvještavanje prepreka na koje svakodnevno nailaze osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju te ponuda rješenja za podršku i ravnopravnost tih ranjivih skupina, ciljevi su javne akcije pod nazivom Hodaj u mojim cipelama koju su organizirali članovi i članice Udruge Vukovarski leptirći u središtu Vukovara. Brojnim interaktivnim primjerima omogućili su građanima da osjete što znači kretati se pomoću invalidskih kolica, napraviti transfer iz kolica u automobil, kretati se uz pomoć terapijskog psa, baviti se sportom, odnosno bar na kratko vrijeme osjetiti kako žive osobe s invaliditetom 24 sata dnevno.

(Petak, 02 Lipanj 2023 11:30)

Pobjednički pehar Kupa županije podigli nogometaši Vukovara 1991

Vukovar 1991 pobjednik županijskog Kupa Vukovar 1991 pobjednik županijskog Kupa Foto: Janoš Kery

Na stadionu u Borovu Naselju u finalu Kupa Županijskog nogometnog saveza Vukovarsko-srijemskog sastali su se Vukovar 1991 i Graničar iz Županje. Utakmica je bila izjednačena, Vukovar je imao dominaciju i nekoliko šuteva iz daljine dok je Graničar stvorio dvije dobre prigode. Zadnjih 20-ak minuta trener Vukovara Miroslav Bojko u igru je ubacio pet standardnih igrača koji su na kraju donijeli prevagu. U 87' minuti na ubačaj Valentina Jare gol je postigao je Törles Tim Knöll. Nakon toga i gostujući trener Dražen Ilić šalje pet novih igrača u igru ali se rezultat nije mijenjao.Pehar Vukovaru

- Prvo čestitam igračima i svima u klubu na osvajanju Kupa. Kako se približava kraj prvenstva tako imamo, kao i ostali klubovi, dosta problema s ozljedama i umorom igrača ovih koji imaju veću minutažu tako da smo danas od početka dali prostor igračima koji su igrali manje. Graničar je pokazao da nije slučajno u vrhu 3. NL istok, da je dobra ekipa, koja dobro stoji u tom bloku i čeka svoju šansu. Lomili smo ih cijelu utakmicu, na kraju zadnjih pet minuta slomili s golom Knölla. Isto tako uspjeli smo odmoriti najumornije igrače za subotu, za Orijent. Nadam se da ćemo u subotu dobiti Orijent, da će nam se poklopiti rezultat iz Vinkovaca i da ćemo zadnje kolo igrati za prvaka protiv Rudeša – rekao je trener Vukovara Miroslav Bojko.Graničar Županja

- Mogli smo se i danas uvjeriti da nismo bili u podređenom položaju. Vukovar je bio bolji u polju ali bez izrazite šanse, mi smo imali dvije odlične šanse ali nismo postigli gol. Međutim, iz nekog neprihvatljivog centaršuta primimo gol u 87' minuti i Vukovar uzme pehar pobjednika Kupa na čemu im ja i moji igrači čestitamo. Želimo im dalje puno uspjeha u prvenstvu a mi se okrećemo suboti Valpovci i zadnje kolo gdje nam dolazi Slavonija iz Požege i gdje igramo za prvaka 3. NL istok – rekao je trener Graničara Dražen Ilić.Pahar za Graničar

- Utakmica je bila izuzetno zanimljiva bez obzira na to što je Vukovar bio favorit i dva ranga ispred Graničara. Presudila je jedna genijalnost, jedan potez i Vukovar je pobijedio 1:0. Utakmica je zaista bila dobra i zanimljiva za gledati, Graničar je dao možda i više od 100 posto svojih mogućnosti. Ovom prilikom želim i jednoj i drugoj ekipi da u završnici Hrvatskog kupa ostvare što bolji rezultat i da ovdje gledamo najbolje hrvatske klubove – rekao je predsjednik Županijskog nogometnog saveza Josip Kuterovac. Pehar finalistima ekipi Graničara uručio je predsjednik Nogometnog središta Vukovar Zlatko Vrančić dok je pobjedničkoj ekipi pehar uručio predsjednik Županijskog nogometnog saveza Josip Kuterovac. Priznanja su također uručena delegatu i sucima utakmice.Suci i delegat

Pročitano 165 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija