Ispiši ovu stranicu

Hrvatska protiv Japana za četvrtfinale

Izbornik Zlatko Dalić Izbornik Zlatko Dalić Foto: Kery

Hrvatska nogometna reprezentacija je u trećem kolu skupine F Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru odigrala s Belgijom bez golova 0:0 te se kao druga u skupini plasirala među 16 najboljih ekipa prvenstva. Prvi je Maroko koji je pobijedio Kanadu 2:1. Evo što je nakon utakmice Hrvatska- Belgija izjavio izbornik Zlatko Dalić - Čestitke našim igračima na prolasku skupine i osmini finala. I u najavi sam rekao da očekujem rat i pravu utakmicu jer Belgija ne može tri puta odigrati loše, no Hrvatska je bila sjajna. Prvih sat vremena smo igrali jako dobro i imali kontrolu. Imali smo i čisti penal, ali se VAR složio protiv nas. Crte se vuku onako, ovako, kako kome odgovara, ali to nas nije pokolebalo, rekao je Dalić.

Kapetan Luka Modrić - Ostvarili smo naš prvi cilj, to je bio prolazak skupine, a sad idemo dalje. Danas smo pokazali da smo vrhunska ekipa i da možemo igrati protiv bilo koga. Tko god nam dođe u osmini finala, protiv nas mu neće biti lako, zaključio je hrvatski kapetan Modrić.

Naš ponajbolji igrač Joško Gvardiol ovako je vidio utakmicu- Ostvarili smo cilj, prošli smo dalje. Slažem se da smo mogli i zabiti neki gol, imali smo šansi, a oni su nas na kraju stvarno stisnuli, imali dobre šanse, ako ćemo iskreno moramo biti zadovoljni bodom, rekao je Gvardiol.

Mateo Kovačić - Bio je plan krenuti jako i pokušati zabiti prvi gol, nažalost nismo uspjeli. Ne bih komentirao ni ono zaleđe. Nažalost, nismo zabili u prvom poluvremenu, u drugom smo imali sreće, oni su krenuli prema naprijed, Lukaku je bio opasan, nisu zabili što je bilo bitno. Mislim da smo se dobro borili, svaka čast svakome – zaključio je Kovačić

U osmini finala Hrvatska će igrati s Japanom u ponedjeljak 5. prosinca u 16,00 sati. Japan je najveće iznenađenje prvenstva, pobijedio je i Njemačku i Španjolsku ali izgubio od Kostarike. Njihov izbornik Hajime Moriyasu ističe kako osmina finala nije njihov krajnji cilj, nego četvrtfinale, pa i korak dalje.

Evo kako utakmicu s Japanom vidi izbornik Zlatko Dalić - Španjolci su rano poveli, ali Japanci nisu odustali i zasluženo su pobijedili. Pokazali su sve što i protiv Njemačke. Japan je bio brz, odgovoran. Takvi su bili i protiv Njemačke. Japan je sve samo ne lak protivnik. Ako jedna reprezentacija završi u skupini ispred Njemačke i Španjolske, onda je zaista kvalitetna i dobra, a oni su to pokazali. - rekao je Dalić

Pročitano 351 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI