Ispiši ovu stranicu

Svečano otvoren 9. Memorijalni turnir Blago Zadro

Zamjenik župana VSŽ Franjo Orešković otvorio turnir Zamjenik župana VSŽ Franjo Orešković otvorio turnir Foto: Sandra Grgić

Na stadionu u Borovu naselju svečano je otvoren 9. Memorijalni turnir Blago Zadro koji se održava u čast vukovarskog general bojnika Blage Zadre koji je poginuo 16. listopada 1991. godine u obrani Vukovara tijekom Domovinskog rata.

Turnir je otvorio i nazočne pozdravio zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković koji je tom prigodom svima poželio fer i korektnu igru i pobjedu najboljoj ekipi.

- Deveti po redu turnir u čast Blagi Zadri koji je svojim primjerom pokazao kako se voli obitelj i Hrvatska. Njemu, ali i svim ostalim herojima Domovinskog rata hvala za našu Republiku Hrvatsku. Ove sam godine imao čast otvoriti turnir i hvala na tome organizatorima – pojasnio je Orešković.

Otvorenju je nazočio i zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac koji je izrazio zadovoljstvo održavanjem ovakvoga turnira u Vukovaru.

- Ponosan sam što se po deveti put u Vukovaru održava Memorijalni turnir u spomen na našeg heroja, heroja Trpinjske ceste i Grada Vukovara Blagu Zadru. Vjerujem kako je svim sportašima čast sudjelovati na ovakvom jednom turniru koji nosi ime Blage Zadre. U ime Grada Vukovara svima želim fer igru i neka najbolji pobijedi – naglasio je Sušac.

Dražen Pernar sportski direktor HNK Vukovar 1991 izrazio je zadovoljstvo održavanjem turnira.

- Dolaskom novih ljudi u klub nastojali smo nastaviti tradiciju održavanja Memorijalnog turnira Blago Zadro. Turnir smo otvorili u 13 sati s prvom polufinalnom utakmicom između NK Osijek i NK Široki Brijeg koja je završila rezultatom 3:2, a nakon čega je uslijedilo i svečano otvorenje. S početkom u 16 sati odigrana je i druga polufinalna utakmica između HNK Vukovar 1991 i NK Slaven Belupo koja je završila rezultatom 2:3. U nedjelju u 13 sati odigrat će se utakmica za 3.mjesto, a u 16 sati finalna utakmica. Svima želim što bolji rezultat i dobru igru – poručio je Pernar.

Dodjela pehara i priznanja najboljim klubovima i pojedincima planirana je za nedjelju u 18 sati čime i završava ovogodišnji Memorijalni turnir Blago Zadro. 

Pročitano 467 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI