Ispiši ovu stranicu

U tijeku 19. Vukovarski veslački maraton

Sudionici maratona Sudionici maratona Foto: Sandra Grgić

U organizaciji Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar već devetnaesti put za redom održava se Vukovarski veslački maraton osmeraca, u znak sjećanja na osnivanje 204. vukovarske brigade te u spomen na sve poginule i nestale u obrani Vukovara, a posebno na 32 člana Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar“.

Maraton je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac poželjevši svim natjecateljima što bolji uspjeh i mirno veslanje.

- Ponosni smo što 19. put Hrvatski veslački klub Vukovar organizira veslački maraton u spomen na sve poginule i nestale branitelje, s posebnim naglaskom na članove kluba. Simbolično je ovaj datum odabran u spomen na osnivanje legendarne 204. Vukovarske brigade i grad Vukovar snažno podupire ovakav projekt. Svim natjecateljima želim puno sreće i što bolje rezultate – rekao je Sušac.

Predsjednik Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar Luka Kolar rekao je kako u ovogodišnjem maratonu sudjeluje 11 ekipa.

- Ove godine 11 ekipa vesla 34 kilometra dug maraton od Vukovara do Iloka. Iznimno naporna i teška utrka. Ovogodišnji maraton je međunarodnog karaktera budući su nam se pridružili i veslači iz Bosne i Hercegovine. Natjecatelji se natječu u tri kategorije - gradovi, otvorena i veterani – pojasnio je Kolar.

Na svečanom otvorenju sudjelovali su i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja i Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon svečanog otvorenja, položen je vijenac i upaljene su svijeće podno spomen-obilježja svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku, na ušću Vuke u Dunav.

Utrka je krenula u 12 sati, a proglašenje je planirano za 16 sati.

Pročitano 273 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI