NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Vukovar 1991 nastavlja s odličnim rezultatima

Vukovar 1991 - Cibalia Vukovar 1991 - Cibalia Foto: Kery

Vukovar 1991 – Cibalia 1:0

U županijskom derbiju Prve nogometne lige Vukovar 1991 pobijedio je Cibaliju 1:0. Pogodak vrijedan tri boda je u 86. minuti postigao Vanja Pelko koji je tri minute ranije ušao u igru. Bila je to prava derbi utakmica u ambijentu kakav se poželjeti može, pred ispunjenim tribinama stadiona u Borovu naselju u fer i korektnoj igri i navijanju. Obje su ekipe igrale oprezno ali čvrsto i borbeno. Cibalija je u posljednjih desetak minuta imala dvije odlične prigode prelomiti utakmicu. U 77' je igrač Cibalije s 5 metara prebacio gol vratara Kolića, a u 80' nakon kornera Pavličić izbija loptu s gol crte. Šest minuta kasnije Vukovar je došao do pogotka koji je riješio utakmicu. Cibalia je jedan od kandidata za vrh ljestvice, a Vukovar je odlično ušao u prvenstvo ostvarivši više od očekivanog, u četiri kola uspjeli su ostati neporaženi.Vukovar 1991 Cibalia

- Utakmica očekivano teška ravnopravna. Tijekom utakmice su se obje ekipe izmjenjivale u razdobljima bolje igre gdje je po 5-6 minuta jedna ekipa dominirala na terenu. Ono što me raduje da je derbi opravdao očekivanja i kvalitetom igre i ponašanjem svih aktera na terenu. Zbog ovakve atmosfere i ovolikog broja publike se mi i bavimo nogometom, bez i jednog incidenta. Mislim da se vidjelo od početka da će presuditi jedan gol. Iako mi se čini da je Cibalija tijekom utakmice imala malo veći posjed lopte ali da smo mi bili možda malo opasniji u tom broju dolazaka pred gol, imali nekih polušansi ili moguće opasne situacije i na kraju nas to nagradilo golom koji je odveo utakmicu u našu korist. Tražili smo sa svježim igračem mogućnost da budemo još opasniji. Đozla Barišić se potrošio maksimalno, dao sve što ima i zadnjih 10 minuta smo išli sa svježim napadačem da probamo biti još opasniji, još okomitiji prema golu i na kraju nas to nagradilo golom baš Pelka koji prije tri minute ušao u igru. On je odradio svoj posao a trener svoj – rekao je trener Vukovara 1991 Miroslav Bojko te prokomentirao osam osvojenih bodova u četiri utakmice – S obzirom da smo mi novi u ligi u sve četiri utakmice u prvih 11 je krenulo 8 igrača koji su prošle godine igrali Treću ligu. Razlika između te dvije lige je velika i iskreno imali smo jako težak raspored, Dubrava Tim kabel prvo kolu u Zagrebu, pa Jarun kući i dva derbija s BSK-om i Cibalijom koja je jedna od 2-3 ekipe koje su najavile borbu za vrh, koje imaju kvalitetu tako da je ovo iznad mojih očekivanja. Mogao sam se samo nadati ovoliko broju bodova nakon četiri kola a vjerojatno iznad očekivanja i ljudi koji prate klub. Dosada su ove utakmice pokazale, bez obzira što smo novi da smo sve četiri utakmice bili bolji ili opasniji u zadnjih 20 minuta što znači da smo, prvo spremni a drugo da imamo dovoljno širine s klupe, kvalitetom da možemo s izmjenama dignuti ritam i kvalitetu igre. To se danas pokazalo asistent za gol je Zvonimir Filipović koji je ušao s klupe a strijelac je Vanja Pelko koji je isto tako ušao.

U sljedećem kolu na redu je još jedna teška utakmica, Vukovar će gostovati kod trećeplasiranog Dugopolja - Sljedeće kolo još jedan derbi, još jedan meni drag klub. Dugopolje je izgubilo u derbiju protiv Rudeša, prije toga su imali šest bodova. Očekuje nas ništa lakša, ništa teža od ove četiri utakmice koje su bile. Prvo se moramo regenerirati, iako je ova protiv Cibalije najteža utakmica protiv najkvalitetnijih protivnika. Bez obzira na moje simpatije prema Dugopolju idemo napraviti još jedan pozitivan rezultat za nas, rekao je Bojko.Vukovar 1991 Cibalia14 objavljeno

- Čestitam momčadi Vukovara na pobjedi, ne možemo biti zadovoljni ni izvedbom ni rezultatom. Sigurno da nije bilo dobro. Treba analizirati utakmicu i vidjeti što nije bilo dobro, pokušati to ispraviti da sljedeći puta budemo bolji. Teren nije bio presudan, čak mogu reći da se moglo igrati, jednostavno smo ispali iz ritma osobito drugo poluvrijeme, radili smo u biti sve kontra od onoga što smo se dogovarali, što smo planirali raditi. Na kraju smo izgubili totalno ritam ali to je način na koji Vukovar igra i zaslužena pobjeda Vukovara. Nismo dovoljno provocirali neke stvari koje su nas krasile u prvim kolima tako da s tim dijelom ne mogu biti zadovoljan. Očekujem puno veću odgovornost od igrača da preuzmu rizik, da preuzmu odgovornost i ono što sam rekao, stojim i dalje iz toga želim kroz igru pobjeđivati i to nam treba biti cilj u tom sam segmentu vrlo razočaran – rekao je trener Cibalije Tomislav Radotić.

Cibalija je u posljednji desetak minuta propustila dvije odlične prigode koje su mogle prelomiti utakmicu u njihovu korist, a osim toga i na kraju utakmice imali su podršku navijača – I uz to kako smo izgledali mislim da smo imali bolje situacije pogotovo kod 0:0 ali mislim da možemo puno više i puno bolje. Mislim da bi momci trebali na sebe privući tu energiju navijača koju imaju, tu podršku navijača. Nema puno klubova takvu podršku i trebali bi to iskoristiti da ih to nosi uz sve ove elemente koje mi radimo i onda će to biti jedna dobra priča. - zaključio je Radotić.Vukovar 1991 Cibalia19 objavljeno

Ostali rezultati 4. kola: Solin – Kustošija 1:1, Hrvatski dragovoljac – Croatia 1:1, Rudeš – Dugopolje 1:0, Orijent 1919 – BSK 0:0, Dubrava Tim kabel – Jarun 0:1.

Poredak:

1. Rudeš 9

2. Vukovar 1991 8

3. Dugopolje 6

4. Dubrava Tim kabel 5

5. Solin 5

6. Cibalia 5

7. Hrvatski dragovoljac 5

8. Croatia 5

9. Orijent 1919 4

10. Jarun 4

11. Kustošija 3

12. BSK 2

Raspored 5. kola: Jarun – Solin, BSK – Dubrava Tim kabel, Cibalia – Orijent 1919, Dugopolje – Vukovar 1991, Croatia – Rudeš, Kustošija – Hrvatski dragovoljac.

 

Pročitano 340 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija