NAJNOVIJE
Otvorena izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina

U robnoj kući u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru otvorena je Treća izložba ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 03 Prosinac 2022 12:20)
Od 1. siječnja Vukovar na granici Schengenske zone

U organizaciji Mladeži HDZ-a Grada Vukovara u Pastoralnom centru sv. Bone održana je konferencija Ususret Schengenu – najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu.

(Petak, 02 Prosinac 2022 20:43)
Na stadionu HNK Mitnica otvoren teren s umjetnom travom

a stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Mitnica u Vukovaru otvoren je teren s umjetnom travom. Akcija je pokrenuta u suradnji s Hrvatskom nogometnim savezom koji je donirao 100.000,00 kn, grad Vukovar donirao je 500.000,00 kn dok je 300.000,00 kuna prikupljeno donacijama građana iz Hrvatske i iseljeništva. Ukupna vrijednost projekta terena s umjetnom travom je 739.406,25 kn. Ranije se postavljeni reflektori pa je ukupna investicija oko milijun kuna. Na otvorenju se okupilo oko 200 članova kluba, nogometaša i ostalih građana Vukovara. Nakon pozdravnih govora predsjednika kluba Antuna Karaule i gradonačelnika Ivana Penave, teren je blagoslovio i molitvu predvodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić. Nakon otkrivanja zida zahvale s imenima donatora, prve su poteze na novo otvorenom terenu odigrali gradonačelnik Penava i vukovarski gvardijan Jagodić.

-Na inicijativu uvijek aktivnih članova kluba, prije svega predsjednika Antuna Karaule uvijek su bile neke akcije. Tako je došla i ideja za izgradnjom prvog terena s umjetnom travom na Mitnici. Što nam je ostalo uz tu silnu energiju koju rijetko viđamo i u Hrvatskoj, poglavito u Vukovaru da se samo organiziraju putem donacija osmišljenih akcija da se može "kupiti" kvadratni metar igrališta. Akciju koju je podržala cijela Hrvatska i dijaspora i što nam je ostalo nego zatvoriti tu priču u suradnji s klubom. Hvala svima što su sudjelovali, hvala upravi kluba na inicijativi. Nadam se puno godina da će ovaj teren biti na usluzi novima generacijama, mladim nogometašima, rekreativcima i svima nama – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon otvorenja terena.- Dobar je osjećaj nakon više od godine dana mukotrpnog rada, traženja, slanja, pisanja, pozivanja. Uspeli smo završiti priču i sada krećemo u neke nove akcije – rekao je predsjednik HNK Mitnice Antun Karaula.

Nakon svečanog otvorenja i mini vatrometa prvu su utakmicu odigrali najmlađi članovi HNK Mitnice.

(Petak, 02 Prosinac 2022 19:49)
Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je nagrade za izvrsnost 31 studentu, a svaki je dobio 1250 kuna. Nagrade su uručene redovnim studentima koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 u akademskoj godini 2021./2022.

(Petak, 02 Prosinac 2022 15:24)
Povodom Dana grada Osijeka održana svečana sjednica Gradskog vijeća Osijeka

Osijek je i mora biti predvodnik gospodarskog, političkog, kulturnog i svakog drugog razvoja istočne Hrvatske, istaknuto je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka, kojoj je danas u osječkom HNK povodom Dana grada Osijeka nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, prenosi HINA.

(Petak, 02 Prosinac 2022 14:50)
Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:52)
Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:16)

Četvrti susret partnera u projektu Gymnastics for youth – GYM4U

Gimnastika za mlade Gimnastika za mlade Foto: GK Vukovar

Četvrti susret partnera na projektu Gimnastika za mlade – GYM4U financiranom iz programa Erasmus + Europske unije, kojemu je nositelj i koordinator Gimnastički klub Vukovar uz partnere u provedbi Sokolsko društvo Vojvodina iz Novog Sada, Klub gimnastičkih sportova Partizan Orce Nikolov iz Skopja, Powerlifting klub Adamas i Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara "Sportski objekti Vukovar" iz Vukovara se održao u Ohridu, Makedonija od 23. do 27. kolovoza 2022. godine. Smjernice EU-a za tjelesnu aktivnost preporučuju da se razvoj motoričkih vještina treba naglasiti u ranoj dobi. Mladi sportaši imaju posebne potrebe u sportu, a kako rastu i razvijaju se, moraju izvoditi vježbe i elemente na siguran način stoga je opći cilj GYM4U projekta zaštititi mlade sportaše u dobi od 7 do 14 godina od opasnosti po zdravlje i povećati njihovu sigurnost poboljšanjem uvjeta za trening i natjecanje.

Projekt se provodi u dvogodišnjem razdoblju od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine, i svaki susret se organizira u jednoj partnerskoj zemlji. Tijekom ovog susreta organizirani su sastanak Projektnog tima i sastanak Upravnog odbora projekta, radionica „Način poboljšanja uvjeta treninga i natjecanja PGW modelom treninga“, te posjet Nacionalnom gimnastičkom kampu.

Sastanak Projektnog tima i Upravnog odbora je bila prilika za razmjenu iskustava u provedbi programa projekta, i prezentaciji aktivnosti koje su projektni partneri provodili u proteklom razdoblju. Svaki projektni partner je prezentirao aktivnosti koje je provodio u radu s djecom od 7 do 14 godina koristeći elemente powerliftinga, aqua-aerobika i plivanja za razvoj motorike i stabilnosti djece. Nadalje, razgovaralo se o utjecaju modela PGW na zaštitu gimnastičara od opasnosti i sigurnost tijekom treninga i takmičenja, koji uključuje određene elemente powerliftinga, aqua-aerobika i plivanja kojima se osnažuju djeca, te o prehrani sportaša odnosno djece. Tijekom sastanaka dogovorene su i buduće aktivnosti u projektu.

Održana je radionica „Način poboljšanja uvjeta treninga i natjecanja PGW modelom treninga“ u kojoj su sudionici prezentirali teme vezane uz metodiku treninga PGW modela i komplementarnost tri odabrana sporta s gimnastikom, prehrane mladih sportaša, prevenciji ozljeda, nastanku i sanaciji ozljeda, kako fizičkih tako i psihičkih, stresu i ulozi stručnih osoba za pomoć i u psihičkom razvoju.Gimnastika

Predstavnik SOV Vukovar, Ivan Szabo prezentirao je metodiku plivanja te utjecaj i prednosti plivanja kao i komplementarne vježbe sa gimnastikom, dok je Snežana Bijelić predstavila metodiku aqua aqeobika i korelaciju sa gimnastikom. Predstavnik PLK Adamas Željko Đitko prezentirao je osnove pravilne prehrane u svrhu poboljšanaj performansi sportaša, dok je Snežana Bijelić prezentirala temu vezanu uz nutrijente - hranjive materije potrebne u prehrani sportaša. Zajedno su održali praktičnu radionicu vezanu uz dizajn jelovnika sportaša. Predstavnica GK Vukovar Martina Stojšić prezentirala je temu vezanu uz prehranu djece sportaša dobi 7 do 14 godina. Također je prezentirala temu vezanu uz prevenciju ozljeda kroz mobilnost zglobova u gimnastici. Predstavnica GK Vukovar Rebecca Nikolina Vignjević prezentirala je temu vezanu uz prevenciju ozljeda koja se u GK Vukovar provodila sa djecom sportašima i njihovim roditeljima: Misli i emocije u službi prevencije ozljeda kao i praktičnu radonicu. Predstavnica GK Vukovar Dragana Bijelić predstavila je temu vezanu uz sanaciju ozljeda sa naglaskom na urgentni tretman akutnih ozljeda ekstremiteta i tehnikama imobilizacija istih uz praktičnu vježbu imobilizacije akutnih ozljeda. Predstavnik KGS Partizan Orce Nikolov Petar Stojanovski prezentirao je temu vezanu uz sportsku gimnastiku i strah, razloge njegove pojave i savladavanje straha. Predstavnik Sokolskog društva Vojvodina Miroslav Kovačev predstavio je temu vezanu uz mjesto i ulogu psihologa u trenažnom procesu i pripremi za takmičenje.

Zadnji dan IV. Susreta sudionici su posjetili Nacionalni Gimnastički kamp u kojem su održane radionice sa pokaznim vježbama powerliftinga, gimnastike, aqua-aerobika i plivanja sa djecom koja su pohađala kamp. Dio djece sudionika kampa su bila djeca iz KGS Partizan Orce Nikolov Skopje koji su ujedno i sudionici GYM4U projekta, a dio djece gimnastičarki i gimnastičara su bili članovi KGS Partizan Bitola koji su se pridružili svojim kolegicama u ovim treninzima.

Pročitano 194 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija