Ispiši ovu stranicu

Bosančić primio boćare

Primanje kod gradonačelnika Primanje kod gradonačelnika GV

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić primio je mladog i talentiranog boćara Ivana Bažančika koji je na državnom prvenstvu osvojio zlatno i brončano odličje.

Iz Boćarskoga kluba Lokomotiva Vinkovci prešao je u BK Sveti Luka iz Osijeka.

Na primanju su bili i predstavnici Boćarskoga saveza Vukovarsko-srijemske županije.

Taj rezultat za razvoj boćarskog sporta u našem gradu i županiji jako puno znači. Ljudi su se boćanjem bavili uglavnom rekreativno u poznim godinama, a sada smo došli do toga da imamo natjecatelje i klubove. Naša lokalna zajednica prepoznala je ovaj sport i na tome možemo samo zahvaliti”, izjavio je Igor Banovac, predsjednik saveza.

Gradonačelnik je istaknuo kako sport nema alternativu, a da bismo imali zdravu naciju, grad i građane, potrebno je poticati mlade da se bave sportskim aktivnostima, poglavito one koji su više prikovani za računalo i igrice.

„Čestitam njemu i njegovoj obitelji jer bavljenje ovakvom vrstom sporta iziskuje da sudjeluje i obitelj jer je on ovdje ipak individualac. Nema nekakve grupe i značajne podrške iz leđa, mada ju je on imao, i moram pohvaliti zanimljiv spoj gdje djed i unuk zajednički sudjeluju. Djed je ujedno i trener i puno se posvetio da jedna mlada karijera naraste”, rekao je Bosančić.

 

Pročitano 350 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun