NAJNOVIJE
Uzrok požara je pregrijani produžni kabl

Uzrok požara u obiteljskoj kući u Fruškogorskoj ulici u osječkoj Retfali tehnički je kvar, odnosno pregrijavanje produžnoga kabla, izjavila je Dijana Ljubas, glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 15:02)
Najbolje za najbolje

Najbolje za najbolje projekt je kojega provode osječka gradska uprava, Osijek Software City i osječko Sveučilište, a kroz koji će se studenticama i studentima Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Medicinskog fakulteta, Informatologije te Odjela za matematiku i fiziku omogućiti stipendiranje.

Ova će se stipendija, za razliku od ostalih, dodjeljivati već početkom studiranja što znači da će unutar pet godina studiranja dobitnica ili dobitnik stipendije do kraja studija dobiti ukupno 27 tisuća eura. 

Uz stipendiju student može raditi i preko studentskog ugovora za tvrtku od koje prima stipendiju što bi moglo dodatno dobro doći financijski, ali i iskustvom po završetku studiranja. Po završetku studija tvrtka koja je stipendirala studenta, studentici ili studentu ponudit će i radno mjesto.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin govoreći o projektu rekao je kako je to jedinstven pilot-projekt kojemu je cilj tržišno orijentiranom stipendijom povezati poduzetnike i studentice i studente. Kako je pojasnio, gradski dio stipendije iznosi 300 eura mjesečno, a tvrtke trebaju dati još najmanje 150 eura. 

- Radi se o jednoj novoj vrsti stipendije jer je riječ o odnosu studenata i njihovih budućih poslodavaca. Ovim smo projektom htjeli povećati atraktivnost studiranja u gradu Osijeku i privući maturante iz grada Osijeka, šireg područja grada Osijeka, ali i izvan granica Republike Hrvatske. Uvjet prijave za ovaj način stipendiranja nije hrvatsko državljanstvo ili prebivalište u gradu Osijeku tako da se prijaviti svi mogu. Prvi način povećanja atraktivnosti je iznos stipendiranja koji je najmanje 450 eura mjesečno svih 12 mjeseci u jednoj godini, a drugi je taj što se ova stipendija studentici ili studentu isplaćuje već od prve godine – pojasnio je Vulin.

Na mrežnoj stranici www.najzanaj.osijek.hr može se prijavljivati za stipendije, odnosno za postupak kojim tvrtke odabiru studente. Nakon što tvrtka odabere studenticu ili studenta, ona ili on s pismom namjere odlaze u osječku gradsku upravu ostvariti svoja prava na stipendiju.

- Javni poziv za stipendiranje otvoren je 25. srpnja i traje godinu dana. Ove je godine ovo pilot projekt za kojega smo u proračunu osigurali sredstva za 66 stipendija, a siguran sam da će sljedeće godine biti i više. S ovim projektom ćemo nastaviti i dalje jer na njega gledamo, ne kao klasično stipendiranje, već potporu gospodarstvu jer smo svjesni činjenice da nam u određenim sektorima iz godine u godinu sve više nedostaje radne snage – naglasio je Vulin.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 13:31)
U Vukovaru se do 12.kolovoza održava Kino pod zvijezdama

Hrvatski dom Vukovar i ove godine organizirao je Kino pod zvijezdama, a traje od 8.-12. kolovoza 2022. 

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 12:51)
Raste broj zaraženih virusom SARS-CoV-2

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su evidentirana 1872 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a preminulo je 12 osoba. Broj aktivnih slučajeva zaraze je 7710. Među njima je 607 pacijenata na bolničkome liječenju, a na respiratoru su 22. U samoizolaciji se nalazi 3591 osoba.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 11:57)
Jučer evidentirana dva požara - na silosu u Otoku i na farmi u Ivankovu

Jučer su na području naše policijske uprave zabilježena dva požara na građevinskim objektima.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 09:32)
Učenik Vladimir Grubić drugi na Sportskim igrama mladih

Učenik trećeg razreda osnovne škole Nikola Tesla iz Mirkovaca Vladimir Grubić zauzeo je drugo mjesto na Sportskim igrama mladih u Rijeci, u disciplini 60 metara sprint.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:09)
Policajci educirali radnike u turizmu

Na poziv Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske održali su u Vinkovcima edukaciju za turističke djelatnike, predstavnike ugostiteljskih objekata za smještaj odnosno kuća za odmor i turističkih zajednica.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:07)

Sedam medalja Luke Čarapovića na Prvenstvu Hrvatske

PK Vukovar - Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu PK Vukovar - Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu Foto: PK Vukovar

Na bazenima Svetice u Zagrebu, održano je Prvenstvo Hrvatske za seniore i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine. Plivalo je ukupno 400 plivača iz 36 plivačkih klubova.

Plivački klub Vukovar predstavljalo je 8 plivača ( 4 plivačice i 4 plivača). Ivana Kosanović, Lena Dželalija, Gita Čilić i Tamara Tintor u ženskoj i Stefan Tintor, Lovro Brođanac, Luka Knežević i Luka Čarapović u muškoj konkurenciji.

Osim individualnih utrka, po prvi puta je klub imao štafete u muškoj i ženskoj konkurenciji što je poseban iskorak jer pokazuje kako ovaj mladi klub napreduje iz godine u godinu sa sve većim brojem predstavnika.

Gotovo su svi plivači plivali osobne rekorde.

- Moramo napomenuti kako smo imali najmlađi sastav na Prvenstvu Hrvatske, što nam govori kako naše vrijeme tek dolazi bez obzira što smo s ovim rezultatima ispisali povijest plivanja na Istoku Hrvatske. Ukupno smo osvojili 7 medalja i to 2 zlatne, 3 srebrne i 2 brončane, a za njih se pobrinuo Luka Čarapović. U krajnjem zbroju po osvojenim medaljama Plivački klub Vukovar zauzeo je 13. mjesto od 36. klubova – rekao je trener i predsjednik Plivačkog kluba Vukovar Ivan Koščević.

Luka je uz osvojena odličja u istom danu postavio 2 puta novi mlađe juniorski rekord Hrvatske u disciplini 50 m leđno. U jutarnjim kvalifikacijama srušio je rekord star 9 godina s rezultatom 26.82 sec, dok je poslijepodne u A finalu oborio svoj rekord i postavio novo vrijeme koje sada iznosi 26.55 sec. Isti rezultat mu je kao mlađem junioru donio 3. mjesto u seniorskoj kategoriji, 3. mjesto u mlađe seniorskoj, 2. mjesto u juniorskoj i 1. mjesto u mlađe juniorskoj kategoriji.Ivan Koščević i Luka Čarapović

Osim navedenog Luka je prvog dana natjecanja postao viceprvak Hrvatske u disciplini 200 m slobodno s rezultatom 01:58.35 u kategoriji mlađih juniora.

Drugog dana je postao prvak države u disciplini 200 m leđno s rezultatom 02:13.36 u kategoriji mlađih juniora.

Četvrtog dana u disciplini 100 m leđno postao je viceprvak Hrvatske s rezultatom 59.00 sec u mlađe juniorskoj kategoriji.Luka Čarapović

Za natjecanje su plivače pripremali i vodili Jelena Stojadinović i trener Ivan Koščević.

Ovim nastupom klub je završio sezonu a s radom počinju ponovno 1. rujna.

Pročitano 100 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija