Ispiši ovu stranicu

Zlatna i srebrna odličja kadeta HVK Vukovar s 39. prvenstva RH

Hrvatski veslački klub Vukovar u Zagrebu Hrvatski veslački klub Vukovar u Zagrebu Foto: HVK Vukovar

Od 1. do 3. srpnja na Jarunu u Zagrebu, održano je 39 prvenstvo RH za kadete i juniore.
Hrvatski veslački klub nastupio je sa 16 veslačica i veslača u 6 disciplina u dobnim skupinama kadeti A i B te juniori A.
U kadetima su osvojili dva prva mjesta i jedno drugo te u juniorskoj kategoriji jedno četvrto, šesto i deseto mjesto. U ukupnom poretku klub je zauzeo trinaesto mjesto.
Prvi dan natjecanja po izuzetno vrućem i sparnom vremenu vozile su se eliminacijske utrke.
Kadetske posade u disciplinama KŽA 4x i KMB 4x +GIG osvojili su prva mjesta i izravan plasman u A finale i to u jakoj konkurenciji jedanaest posada. Postignutim vremenima nagovijestili su i sjajne rezultate u A finalu.
Juniorski laki samac trećim mjestom plasirao se u B finale.
Drugog dana natjecanja nastupile su dvije juniorske posade.
Domagoj Drobac u disciplini LJMA 1x u B finalu stigao je četvrti, ukupno deseti u konkurenciji osamnaest samaca a posada JMA 2- u sastavu Matej Maljak i Ivan Hardi šesta. Daljnjim upornim treniranjem imaju perspektivu u sljedećoj godini polučiti bolje rezultate.
Nedjelja je bila sjajna za vukovarske veslačice i veslače.
Započela je pobjedom i zlatnim odličjem kadetkinja u disciplini KŽB 4x+GIG . Od prvog zaveslaja povele su utrku te skladnim zaveslajima povećavale svoju prednost da bi uvjerljivo prve prošle ciljem.
Prvo je to zlatno odličje na prvenstvu RH za naše kadetkinje Taru Ostojić, Katju Štalmajer, Leonu Kerek, Miu Smolčić i kormilara Josipa Šeremeta.
Pobjedom je nastavila i posada KŽA 4x. U finale su se izravno plasirale prvim mjestom u kvalifikacijama. Finalna utrka bila je vrlo napeta ali posada HVK Vukovar svojom borbenošću i tehnički dobrim zaveslajima uspijeva odbiti sve napade posade iz Rijeke, te prve prolaze ciljem s prednošću od dvije sekunde.
Posada KŽA 4x veslala je u sastavu Marija Ivković, Ivana Građanski, Laura Kerek i Ema Tomić.HVK 2
Drugim mjestom i srebrnim odličjem razveseli su nas i kadeti Ilija Sabljić, Ivan Bella Janković, Mato Novak, Josip Šeremet s kormilarkom Tarom Ostojić u disciplini KMB 4x+GIG. Oni su u dosadašnjim regatama redovito pobjeđivali suparnike ali su zbog prevelike želje za pobjedom „izgorjeli“ te stigli drugi što je veliki uspjeh ove perspektivne posade.
Četverac bez za juniore A u sastavu Domagoj Drobac, Erik Balog Širić, Matej Maljak i Ivan Hardi u JMA 4- stigli su četvrti. U ovoj jakoj konkurenciji nisu imali šanse za ostvarenje boljeg rezultata tim više što su bili i najmlađa posada, dvojica su prva godina juniora A, a dvojica mlađi juniori.
Posade kadeta trenirao je Krešimir Džalto a juniora Damir Barišić koji su ujedno uz stručno vodstvo svojih posada iste prevozili kao i čamce.
Čestitke veslačicama, veslačima i njihovim trenerima na postignutim rezultatima.
Na regati su sudili i suci našeg kluba Tomislav Baumgertner, Berislav Vrančić i Božo Dinješ.HVK 3

Pregled posada i rezultata

KŽB-4X GIG – prvo mjesto
Tara Ostojić, Katja Štalmajer, Leona Kerek Mia Smolčić, korm Josip Šeremet

KŽA 4x – prvo mjesto
Marija Ivković, Ivana Građanski, Laura Kerek, Ema Tomić

KMB 4x+GIG – drugo mjesto
Ilija Sabljić, Ivan Bella Janković, Mato Novak, Josip Šeremet korm. Tara Ostojić

JMA 4- - četvrto mjesto
Domagoj Drobac, Erik Balog Širić, Matej Maljak, Ivan Hardi

JMA 2- - šesto mjesto
Matej Maljak, Ivan Hardi

LJMA 1x – deseto mjesto
Domagoj Drobac

Pročitano 645 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI