Ispiši ovu stranicu

Europsko prvenstvo: Hrvatska – Francuska 22:27

Hrvatska - Francuska Hrvatska - Francuska Foto: Hrvatski rukometni savez

Prvu utakmicu na Europskom prvenstvu Hrvatska je odigrala s jakom Francuskom. Pomlađena ekipa Hrvatske s velikim je respektom ušla u utakmicu, iako su Francuzi imali vodstvo ono je bilo rezultat prije svega promašenih zicera naših igrača. Francuska se nudila no to nismo uspjeli iskoristiti. U drugom dijelu prvog poluvremena igra hrvatske se stabilizirala, a na odmor se otišlo s dva gola zaostatka. Slab početak imala je Hrvatska i u drugom poluvremenu, no onda u 48. minuti glavnu su pozornost privukli suci koji su u 12 sekundi isključili tri naša igrača. Francuska je u tom razdoblju postigla dva gola i otišla na četiri pogotka prednosti 23:19 što je bilo dovoljno za mirno privođenje utakmice kraju.

- Šteta za promašene zicere i kontre što se protiv ovakve reprezentacije ne smije propustiti. Da smo to zabili bila bi rezultatski utakmica neizvjesnija pa bi vidjeli kako bi oni reagirali. Ovako je Francuska zadnjih 10 minuta uspjela mirno privesti utakmicu kraju sa svojim iskusnim igračima. Drago mi je da se nismo predali da je borba bila do kraja - rekao je izbornik Hrvatske Hrvoje Horvat.

Najstariji i najefikasniji igrač Hrvatska bio je Ivan Čupić – Dobra borba, dobra želja, htijenje ali su Francuzi bili malo bolji. Malo smo se unervozili bez razloga ali takva je bila cijela utakmica malo na rubu incidenta.

Najgore za svaku utakmicu je kada se nakon nje govori o suđenju.

Hrvatska u 2. kolu igra protiv Srbije. Utakmica se igra u subotu u 20:30 sati.

U 1. kolu ostvareni su ovi rezultati:

Skupina A: Slovenija – Sjeverna Makedonija 27:25, Danska – Crna Gora 30:21.

Skupina B: Mađarska – Nizozemska 28:31, Portugal – Island – igraju danas, 14. siječnja 2022.

Skupina C: Srbija – Ukrajina 31:23, Hrvatska – Francuska 22:27

Skupina D: Njemačka – Austrija, Bjelorusija – Poljska – igraju 14. siječnja 2022.

Skupina E: Španjolska – Češka 28:26, Švedska – BiH 30:18

Skupina F: Rusija – Litva 29:27, Norveška – Slovačka 35:25

 

Pročitano 397 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI