Ispiši ovu stranicu

Prva pobjeda u 1. B ligi kuglača Vodovoda grada Vukovara

Vodovod GV - Požega Vodovod GV - Požega Foto: Kery

Početak prvenstva u 1. B Hrvatskoj kuglačkoj ligi – Sjever, kuglači Vodovoda grada Vukovara nisu bolje mogli zamisliti niti u snovima. Pobijeđena je ekipa Pakrac-Papuk maksimalnim rezultatom 8 : 0 ( 3214 – 3058 srušenih čunjeva ). Za ekipu Vodovoda su nastupili: Kaman 557, Higl 533, Đumić 537, Ivančić 506, Kljajić 539 i Vučković 542 srušena čunja. Dakle, osvojeno je svih šest pojedinačnih poena, te dva ekipna.

Povijesna je to pobjeda vukovarskih kuglača koja je ostvarena sasvim solidnom igrom cijele ekipe. Do jučer Vukovarci su bili članovi treće lige, a sada igraju 1. B ligu, drugi rang kuglanja u Hrvatskoj. Ta spoznaja, te mnogobrojni organizacijski problemi, koji su rezultat višeg, ozbiljnijeg ranga natjecanja kao i korona uvjeta, problemi oko kuglane kao i problemi sa igračkim kadrom bili su razlog da se u utakmicu uđe s puno bojazni, neizvjesnosti. Na kraju nije moglo bolje završiti. Maksimalna pobjeda koju su Vukovarci rijetko ostvarili i u ovih pet godina natjecanja u trećoj ligi, a ostvarena je s domaćim igračkim kadrom.

- Gotovo je od početka utakmica krenula dobro za kuglače Vodovoda GV. Svakim hicem prednost je rasla da bi na kraju završilo sa 156 čunjeva viška za domaće kuglače.

Prostora za napredak u igri ima još dosta, a to veseli. Dobrim i koncentriranim radom na treninzima igra se mora podići jer to protivnici iziskuju. I dalje stoji da je svaki osvojeni bod u ovoj ligi veliki uspjeh za kuglače Vodovoda i da se za to treba jako potruditi. To će se itekako pokazati već u slijedeće dvije utakmice, prvo u gostima protiv ekipe Zrinski – Pivovara, te na domaćoj kuglani 26. rujna protiv ekipe Obrtnik – Torbar iz Zagreba – rekao je igrač i trener kuglača Vodovoda Ivan Vučković

Radi korona uvjeta utakmice se igraju bez gledatelja, ali kako propozicije natjecanja Hrvatskog kuglačkog saveza nalažu utakmice prvih liga igraju se uz video prijenose uživo. Također, propozicije nalažu i da se video zapisi čuvaju najmanje mjesec dana što znači da se utakmice mogu gledati i naknadno. Dakle, ljubitelji kuglanja utakmice i vukovarskih kuglača mogu pratiti preko aplikacije HKS ili na You Tube kanalu - kuglački klub Vodovod grada Vukovara.

Pročitano 620 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI