Ispiši ovu stranicu

Dva srebra s međunarodne regate Croatia open

HVK Vukovar HVK Vukovar Foto: HVKV

Veslački savez Zagreba i Hrvatski veslački savez organizirali su međunarodnu veslačku regatu Croatia open koja se održala 3. i 4. srpnja 2021. na regatnoj stazi Jarun. HVKV nastupao je u 11 posada te osvojio dva druga, peta i deseta mjesta te po jedno četvrto i jedanaesto mjesto.

Prvog dana natjecanja po izdašnom mit vjetru prije podne posade HVKV u samcima veslale su kvalifikacije te plasmanima ostvarili plasman u B finale. Tako je Mato Vukić u samcu za juniore A stigao treći, a Karlo Bendra u samcu za kadete i Mihaela Mihaljević u samcu za seniorke zauzeli su četvrto mjesto dok je Ella Paljušaj u samcu za juniorke stigla peta. Poslije podne veslale su se finalne A i B. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojili su Matej Maljak i Ivan Hardi u dvojcu bez za juniore B. Peti u finalu A stigla je ženska kadetska posada četverca na pariće u sastavu Nikolina Roša, Nikolina Građanski, Ema Tomić i Valentina Mrkonja. U samcu za juniorke A, Ella Paljušaj u finalu B stigla je četvrta (ukupno deseta) kao i Matej Vukić u samcu za juniore A, dok je Karlo Bendra zauzeo 5 mjesto (ukupno jedanaesto).

Drugog dana natjecanja sve posade veslale su izravno A finale. Srebrnom medaljom okitile su se Ella Paljušaj i Mihaela Mihaljević u dvojcu na pariće za seniorke. Četvrta je stigla posada kadetkinja A dvojca na pariće Nikolina Građanski i Valentina Mrkonja, dok je peto mjesto zauzela Emma Tomić u samcu za kadetkinje A. Posada četverca bez za juniore u sastavu Domagoj Drobac, Matej Maljak, Borna Ivanković i Ivan Hardi iz tehničkih razloga nisu završili utrku.

Posade su nastupile pod stručnim vodstvom svojih trenera Damira Barišića i Krešimira Džalte koji su ujedno prevozili veslače i čamce.

Pročitano 625 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI