NAJNOVIJE
Film o Vukovaru prikazan na festivalu u Rijeci

U programu Hystori film festivalu u Rijeci prikazan je dokumentarni film Pet zapovjednika obrane vukovarskoga Sajmišta redatelja Vladimira Andrića.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 15:26)
U OBŽ 45 novooboljelih

Kod novih 45 osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:48)
Potpisan ugovor za projekt „Kultura u pokretu“ Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci

Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci odobren je projekt naziva „Kultura u pokretu“, a ugovor su danas 16.rujna,  u Zagrebu potpisale ravnateljica Vedrana Lugić i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Krajem 2020. godine Ministarstvo kulture i medija je raspisalo Otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Čitanjem do uključivog društva“ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali s 85% i sredstvima državnog proračuna s 15%. Projekt je krajem kolovoza odobren odlukom Ministarstva kulture i medija te su dodijeljena sredstva od gotovo 4 milijuna kuna.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:46)
U prva tri dana 300.000 samopopisanih građana

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je u prva tri dana popisu stanovništva 300.000 građana pristupilo samopopisivanjem, što je ocijenio dobrim odazivom i poručio da se tako štedi vrijeme i energija, javlja Hina.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:14)
U Hrvatskoj 1369 novih slučajeva koronavirusa, devetero umrlih

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1.369 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a devet je osoba preminulo, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 12:32)
Dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje

U Vukovaru se održava dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje, čiji je domaćin tvrtka Tehnostan.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 12:27)
Zaklada "Hrvatska za djecu": Dodjeljuje se stotinu učeničkih stipendija

Zaklada “Hrvatska za djecu” kontinuirano već 11 godina provodi razne aktivnosti kojima doprinosi boljem i kvalitetnijem rastu i razvoju djece u Republici Hrvatskoj. Od osnutka pa sve do današnjih dana, Zaklada je na račune svojih korisnika isplatila više od 80 milijuna kuna te svojim programima pomoći dotakla živote više od 60 tisuća djece i mladih osoba.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 11:35)

Dodijeljene nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza

Pored spomenika Draženu Petroviću i skulpture “Svjetlo hrvatskog sporta”, krajem svibnja održana je svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza, istaknutim pojedincima i ekipama u akademskoj godini 2018./2019. i 2019./2020., a među laureatima našli su se i pojedinci s Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru.

Za akademsku godinu 2019./20. za izbornika/trenera godine izabran je Dražen Pejić s vukovarskog Veleučilišta pod čijim su vodstvom u protekloj akademskoj godini osvojene 2 srebrne i 2 brončane medalje u četiri različita sporta što veleučilište svrstava u red najuspješnijih sportskih visokoobrazovnih institucija u RH.

Nagrada za fair-play pripala je dekanu Veleučilišta Lavoslava Ružičke Željku Sudariću.

- Ovo nam je dodatni poticaj da nastavimo s kvalitetnim radom, koji prepoznaju brojni studenti i članovi akademske zajednice - rekao je Sudarić koji s ponosom ističe kako se Veleučilište s pravom posljednjih godina nalazi među najuspješnijim sportskih visokoobrazovnim institucijama u Republici Hrvatskoj. 

Za akademsku godinu 2018./19. nagradom Hrvatskog akademskog sportskog saveza za fair-play nagrađena je muška reprezentacija Veleučilišta “Lavoslav Ružička” u Vukovaru u košarci 3×3 dok se Dražen Pejić našao među troje nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture u sustavu visokog obrazovanja, zaslužnih za doprinos u razvoju i promicanju studentskog sporta u Republici Hrvatskoj.

Pročitano 191 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija