Ispiši ovu stranicu

Kuglači Vodovoda grada Vukovara prvaci su 3. Hrvatske kuglačke lige zona Osijek

Vodovod - Požega Vodovod - Požega Foto: Kery

Odlukom Skupštine Hrvatskog kuglačkog saveza, a na prijedlog Izvršnog odbora, kuglačka sezona 2020/2021. je zaključena sa zatečenim stanjem prije uvođenja mjera zabrana natjecanja, izuzev prvoligaša. Ovom odlukom kuglači Vodovoda grada Vukovara postali su prvaci 3. Hrvatske kuglačke lige – zona Osijek. Veliki uspjeh za Vukovarce, bez obzira na specifične korona uvijete. Uspjeh je tim veći imajući u vidu da je ekipa Vodovoda ostvarila stopostotan učinak u prvenstvu uz znatno više gostujućih pobjeda. Tim se učinkom ne može pohvaliti niti jedna ekipa, prvak u Hrvatskoj. Potpuno zadovoljstvo ovim uspjehom pomutila je tek odluka Skupštine HKS –a da prvaci nižih liga neće ići, kako je uobičajeno, u viši rang natjecanja.

Bez obzira na tu činjenicu, ovaj uspjeh kruna je dosadašnjeg rada koji je započeo prije pet godina. Tada je skupina kuglačkih zaljubljenika, pretežito zaposlenika Vodovoda grada Vukovara, osnovala klub i krenula s ligaškim natjecanjem. Bez ikakvog natjecateljskog iskustva, osim trenera, a nešto kasnije i igrača Ivana Vučkovića, krenulo se od nule. Upornim radom igrački, organizacijski problemi, problemi u radu i pripremanju kuglane bivali su sve manji, a sve to ostvareno je s domaćim, vukovarskim kadrom.

Stoga vrijedi istaknuti igrače koji su polučili ovo veliko postignuće. Najveći doprinos ovom povijesnom uspjehu dali su: Nikola Baranj, Dario Đumić, Đuro Gregurević, Dragan Higl, Anto Ivančić, Stevan Kaman – kapetan ekipe, Ivan Kljajić, Ivan Vučković – igrač- trener, a uz njih vrijedi pridodati i Zlatka Horvata, Zorana Jakšu, Ivana Marijanovića i Damira Jakoba Maula. Također, vrijedi istaknuti i sveprisutnog, pomoćnog trenera Željka Gjumića, a ostat će zabilježeno da je ovaj uspjeh ostvaren za vrijeme predsjedanja klubom od strane Josipa Pešića. Zahvala kluba ovim putem ide i gradskom poduzeću – Vodovodu kao i gradu Vukovaru koji su u svojim mogućnostima pratili rad kluba.

- Kraj sezone obilježila je i vijest da je naš igrač Dario Đumić na Sportskom učilištu završio školu za kuglačkog trenera, te time stekao licencu koja je nužna za rad kluba. Sve ovo vrijeme ne kuglanja dalo je više vremena za razmišljanje što i kako u narednoj sezoni. Želje, planovi postoje , te se nadamo da ćemo i u idućoj sezoni biti jednako uspješni, iako će ona kuglački sigurno biti zahtjevnija – rekao je trener Ivan Vučković

Pročitano 938 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI