Ispiši ovu stranicu

Vanja Sikirica juniorski je viceprvak Hrvatske

Boksački klub Borovo je prošli vikend nastupio na završnici Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za juniore. Bio je to finalni dio kojemu su prethodile kvalifikacije koje su održane u Varaždinu i Koprivnici. Dva boksača Borova su se plasirala u četvrtfinale koje je održano u Hrvatskom boksačkom centru u Zagrebu. U kategoriji do 52 kg nastupio je Vanja Sikirica, a u kategoriji 80 kg Dima Leskovac. Leskovac je ispao u četvrtfinalu  od boksača iz Splita, dok je Vanja prošao polufinale gdje se u finalu sastao s Maksom Kreszingerom iz Boksačkog kluba Kralj Tomislav iz Zagreba. Kreszinger je bio bolji i postao prvak države.Vanja Sikirica

– Mi smo rezultatom  jako zadovoljni jer boksač iz Kralja Tomislava dugo godina boksa dok je Vanja relativno malo u boksu ali je pokazao izvanredne rezultate s obzirom na vrijeme koje je proveo u boksu. Već u narednoj godini možemo računati da ćemo ići puno jače na prvo mjesto – rekao je trener Boksačkog kluba Borovo Nikola Volerević.

Krajem svibnja bi trebalo biti prvenstvo za mlađe kadete, 11 i 12 godina, a sve ovisi od situacije i dozvola. Na jesen je sigurno prvenstvo žena i U 22.

Pročitano 872 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI