NAJNOVIJE
Na vrhu Vukovarskog vodotornja postavljena je ploča s imenima donatora

Prsten od inoxa s imenima gotovo 7000 donatora koji su sudjelovali u akciji obnove Vukovarskoga vodotornja postavljen je na vrhu ovog simbola grada-heroja. Instalaciju je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, naglasivši da se taj popis duguje javnosti u Hrvatskoj i dijaspori koja je pokazala ogroman entuzijazam za donatorsku akciju obnove vodotornja.

(Petak, 14 Svibanj 2021 15:07)
Sanirano parkiralište na Novom groblju Dubrava

Na novom groblju u Vukovaru  sanirano je 27 parkirnih mjesta. od kojih su dva za invalide, a izgrađeno je i jedno za motocikle.  Na ulazu u groblje postavljen je novi kontejner s toaletima za posjetitelje izrađen sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a zelena je površina hortikulturno uređena. Ukupna vrijednost radova i opreme je 290.000 kuna.

(Petak, 14 Svibanj 2021 14:43)
U Hrvatskoj 926 novih slučajeva zaraze koronom, preminula 41 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 926 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7 214.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:50)
VSŽ: 26 novozaraženih, preminule tri osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 26 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 24 pozitivnih na PCR testiranju, 2 na brzom antigenom testu.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:46)
OBŽ: 73 novopozitivne osobe, a jedna je preminula

U Osječko-baranjskoj županiji registrirane su 73 novopozitivne osobe od 326 testiranih uzoraka. Na bolničkom liječenju nalazi se 125 osoba od kojih 29 na respiratoru, a preminula je jedna osoba u dobi od 69 godina. U samoizolaciji se nalazi 1107 osoba.

(Petak, 14 Svibanj 2021 10:33)
MUP: Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa

Na dan lokalnih izbora, u nedelju 16. svibnja, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku svim hrvatskim državljanima s pravom glasa bez obzira na to iz koje države dolaze – potvrdili su jučer za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Petak, 14 Svibanj 2021 09:41)
Lokalni izbori: Zadnji dan izborne promidžbe

Još samo u petak, političke stranke i kandidati mogu uvjeravati birače da su baš oni pravi izbor za njihovu lokalnu vlast, a u ponoć s petka na subotu počinje izborna šutnja uoči nedjeljnih lokalnih izbora, prenosi Hina.

(Petak, 14 Svibanj 2021 07:59)

Početni kick-off sastanak Projektnog tima i sastanak Upravnog odbora projekta Gymnastics for youth – GYM4U

Početni sastanak Projektnog tima i sastanak Upravnog odbora projekta Gymnastics for youth – GYM4U – gimnastika za mlade, održan je 26. ožujka 2021. Zbog uvjeta izazvanih pandemijom korona virusa prvi sastanak koordinatora projekta i projektnih partnera održan je on line.

Gimnastički klub Vukovar nositelj je i koordinator projekta financiranog iz programa Erasmus + Europske unije, (br.projekta: 622359-EPP-1-2020-1-HR-SPO-SSCP). Projekt Gimnastika za mlade ukupne vrijednosti 59.000 EUR u potpunosti je financiran sredstvima ERASMUS + Sport 2020, a provodit će se tijekom dvogodišnjeg razdoblja od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine.

Na sastanku su prezentirane glavne projektne aktivnosti koje će se tijekom dvogodišnjeg razdoblja provoditi. Projektne aktivnosti GYM4U usmjerene su na zdravstvenu zaštitu mladih sportaša kroz prehranu i prevenciju ozljeda, poboljšanje treninga i uvjeta natjecanja vježbanjem kroz tzv. Power-GymTechnique-WaterSwimming modela sigurnog treninga, uključivanje mladih gimnastičara u projektne aktivnosti, potporu mobilnosti trenera i sportskih menadžera uključenih u klupske aktivnosti, učenje i razmjenu znanja i iskustava svih sudionika.

Opći cilj GYM4U projekta je zaštita mladih gimnastičara u dobi od 7 do 14 godina od opasnosti po zdravlje i sigurnost poboljšanjem uvjeta za trening i natjecanje. Specifični ciljevi projekta usmjereni su na uspostavu dugoročne mreže za promicanje i provedbu zaštite zdravlja i sigurnosti mladih gimnastičara, te razvoj, primjenu i razmjenu dobre prakse o poboljšanim treninzima i natjecateljskim uvjetima mladih gimnastičara s ciljem zaštite njihova zdravlja i prevencije od ozljeda.

Početnom sastanku su prisustvovali članovi Projektnog tima i članovi Upravljačkog odbora. Uz koordinatora projekta GYM4U Gimnastičkog kluba Vukovar, tu su bili partneri u provedbi: Sokolsko društvo Vojvodina iz Novog Sada, Klub gimnastičkih sportova Partizan Orce Nikolov iz Skopja, Powerlifting klub Adamas i Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara "Sportski objekti Vukovar" iz Vukovara.

Pročitano 173 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija