NAJNOVIJE
Grof Eltz potražuje u Lovasu 75 hektara zemlje

Općinsko vijeće Lovasa donijelo je odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu, a riječ je o zemljištu na površini od oko 75 ha na području katastarskih općina Lovas i Opatovac, koje je programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države predviđeno za zakup, povrat, ili ostale namjene.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 18:01)
Objavljen novi natječaj za svinjogojce
Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje nabavke materijala i sredstava za postavljanje dvostrukih ograda u uzgojima svinja koje se drže na otvorenom za 2021. godinu. Na raspolaganju je 1,4 milijuna kuna, a Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, odnosno najkasnije do 30. studenoga 2021. Sredstva su bespovratna i namjenska, a usmjerena su za sufinanciranje poboljšanja uvjeta propisane biosigurnosti kako bi se učinkovito smanjio rizik od unošenja i širenja afričke svinjske kuge sprječavanjem kontakata domaćih svinja koje se drže na otvorenom s divljim svinjama te ostalim divljim i domaćim životinjama, priopćeno je iz ovog ministarstva. 
(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 17:02)
EU s 212 milijuna kuna sufinancira poboljšanje negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplave u RH

Započela je provedba Projekta unaprjeđenja negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplava u Republici Hrvatskoj – VEPAR kojega zajedno realiziraju Hrvatske vode i Državni hidrometeorološki zavod. Riječ je o 250 milijuna kuna vrijednome projektu od čega 212 milijuna sufinancira Europska unija. 

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 16:47)
Ministar Medved: Agresorima na RH onemogućeno je konzumiranje Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata

Odajući počast trinestorici poginulih hrvatskih redarstvenika '91 u Strugi Banskoj kod Dvora, potpredsjednik Vlade RH i ministar branitelja Tomo Medved naglasio je kako je agresorima na RH onemogućeno da konzumiraju Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 16:33)
Ispitan vozač kosovskoga autobusa, branio se šutnjom

Vozač kosovskog autobusa u čijem je prevrtanju u nedjelju poginulo 10 putnika, na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu branio se šutnjom, potvrdio je zamjenik županijske državne odvjetnice Franjo Kopunić, a prenosi HINA.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 16:00)
Raspisan natječaj za upis studenata u Studentski dom Leopold

Veleučilište Lavoslav Ružička raspisalo je natječaj za upis studenata u Studentski dom Leopold u Vukovaru.

Studentski dom raspolaže sa 108 smještajnih kapaciteta od čega su dva za osobe s invaliditetom. Sve sobe su klimatizirane s odvojenom kupaonicom i kuhinjom te imaju dostupan internet.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi redovni studenti državljani Republike Hrvatske i Europske unije koji studiraju na Veleučilištu Lavoslav Ružička. Prema ugovoru sa Središnjim državnim uredom za hrvate izvan Republike Hrvatske pravo na smještaj imaju i studenti koji su se upisali na veleučilište, a pripadnici su hrvatske manjine. Pravo nemaju izvanredni studenti i oni koji imaju prebivalište u Vukovaru.

Studentski dom sagrađen je preko operativnog programa konkurentnosti kohezija - modernizacija, unaprjeđenje iproširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju, stoga prednost imaju studenti sa invaliditetom i studenti sa slabijim soci-ekonomskim statusom.

Prijave se podnose isključivo putem pošte, a rok za dostavu je do 31. kolovoza kako bi brucoši koji upisuju prvu godinu mogli aplicirati za smještaj.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 14:25)
Održan sastanak hrvatskih ZAKUD-a

Na inicijativu predstavnika Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije u Karlovcu je održan 3. susret županijskih ZAKUD-a Hrvatske u sklopu kojega je održan i radni sastanak hrvatskih ZAKUD-a.

Na radnome sastanku razgovaralo se o planu, provedbi rada i aktivnostima Zajednica do kraja godine te o provedbi ovogodišnjih, 56. Vinkovačkih jeseni, ovisno o epidemiološkom razvoju situacije.

- Tema ovih sastanaka zajednička je suradnja u očuvanju hrvatske tradicije. U godinu i pol dana, zbog korone, situacija se pogoršala i u vezi članstva i u vezi naših manifestacija. Mi bismo sada htjeli pomoći jedni drugima kako bi se naša tradicija očuvala i kako ne bi otišla u zaborav - rekla je predsjednica ZAKUD-a Karlovačke županije Jasna Požar.

Požar je istaknula kako se na sastanku dogovorio i zajednički nastup prema Ministarstvu kulture s ciljem značajnije promocije folklorne baštine.

Zahvalivši na domaćinstvu te prenoseći pozdrave župana Damira Dekanića, tajnik vukovarsko-srijemskog ZAKUD-a važnim je istaknuo zajedništvo i suradnju svih Zajednica ujedno predstavivši program Jeseni.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 14:19)

Enna Vukovar – Olimpik 3:0

U zaostaloj utakmici 4. kola Superlige za odbojkašice, Enna Vukovar je na svom terenu rutinski pobijedila posljednju ekipu prvenstva Olimpik s 3:0. Po setovima 25:14, 25:20, 25:17. Očekivana pobjeda domaćih odbojkašica, ali nije onakva kakvu je planirala trenerica Ivana Džamarija 

– Iskreno sam mislila da ću imati više prilike uvesti mlade igračice, ali ni u jednom trenutku moje cure nisu meni dopustile da previše kombiniram. Moram biti zadovoljna jer tri boda su u džepu. Mi već godinama imamo problem s ekipama koje su slabije rangirane od nas, uđemo slabije u utakmicu. Mislim da je to stvar psihičkog pristupa utakmicama gdje mi ulazimo lošije u neku utakmici a ne s nekim adrenalinom i onda se čupamo i nemam prilike uvesti mlađe da malo pokažu što i one znaju. Za vikend bi trebali imati zaostalu kup utakmicu u Sinju, a do kraja mjeseca još pet utakmica, ako prođemo Sinj. Nadam se da ćemo proći Sinj a onda nam dolazi Kaštela. – rekla je Džamarija.Enna Vukovar Olimpik2

-Čestitke ekipi Vukovara i trenerici Džamariji, nadigrale su nas u svim elementima igre ali to se vidi, to je velika razlika kvalitete kod njih s obzirom da su oni s gornjeg vrha tablice dok smo mi trenutno zadnja ekipa i nastavljamo raditi dalje. Naš cilj je ostanak i ligi. 

Doveli smo neka pojačanja u polusezoni ali na ovoj utakmici nisu nastupili jer nisu smjeli obzirom da je ovo utakmica odgođenog kola i očekujem da ćemo se boriti barem za pretposljednje mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije. S obzirom na ovakav mladi kadar koji imamo to bi bio veliki uspjeh -  rekao je trener Olimpika Saša Ivanišević. Ivanišević je bivši trener Mladosti i smatra kako je Mladost i dalje nedodirljiva 

– Ova Mladost je praktički ostala na okupu, isti kadar kao u prošlom prvenstvu. Uvjerljivo su najjače u prvenstvu i mislim da ne bi trebali imati problema što se tiče osvajanja prvenstva. Kup je druga priča, tu imate jednu utakmicu ali i dalje mislim da imaju najširi kadar i da su najkvalitetnije trenutno – rekao je Ivanišević

Poredak:

 1. Mladost 31
 2. Marina Kaštela 29
 3. Kaštela 21
 4. Enna Vukovar 20
 5. Brda 15
 6. Split 15
 7. Dinamo 14
 8. Rijeka CO 13
 9. Osijek 12
 10.  Dubrovnik 12
 11.  Poreč 3
 12.  Olimpik 1

Raspored 12. kola, 23. i 24. siječnja 2021.: Osijek – Rijeka CO, Olimpik – Dinamo, Marina Kaštela – Brda, Kaštela – Split, Dubrovnik – Enna Vukovar, Poreč – Mladost.

Pročitano 567 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija