NAJNOVIJE
Volim svoju županiju 2021.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:31)
Provodi se larvicidni tretman komaraca

I ove godine Grad Vukovar je pravodobno počeo s tretiranjem komarca te je sukladno donesenom programu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od 15. ožujka do sada provedeno šest larvicidnih tretmana u vodama stajaćicama u razmaku od dva tjedna, objavljeno je na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:17)
Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 17:07)
Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 16:39)
Proširena i rekonstruirana dva parkirališta u Ulici Eugena Kvaternika

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31)
Obnavlja se boćalište u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42)
Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:44)
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

Utorak, 11 Svibanj 2021 12:49

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao je sa zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom te suradnicima novoizgrađeno parkiralište za potrebe Sportskih objekata Vukovar.

Ponedjeljak, 10 Svibanj 2021 07:30

Stotinjak mladića odjevenih u crno u nedjelju je kraj križa na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru razvilo transparent "Koljači i zločinci tabu su tema. Hrvate se u zatvor za uzvike sprema", potvrdila je vukovarsko-srijemska policija napominjući kako u njihovom ponašanju nisu utvrdili kršenje javnog reda i mira.

Petak, 07 Svibanj 2021 17:48

U Starim Mikanovcima svečano otvorena novoizgrađena transformatorska stanica vrijedna 9,3 milijuna kuna.
Započeli radovi na izgradnji biciklističke staze od Trga Slavija do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru  vrijedni gotovo 3 milijuna kuna, završetak radova očekuje se krajem rujna.
Čelnici Vukovara uručili  poljoprivrednicima milijun kuna bespovratnih potpora.
Potpisan pravilnik kojim se zabranjuje tranzitni promet teretnim vozilima od Vukovara do Iloka.

Dnevnik 2 uređuje i vodi Valerija Lozančić 

Petak, 07 Svibanj 2021 17:33

U tijeku je postupak raspisivanja javne nabave za projekt izgradnje i opremanja novog dječjeg igrališta u gradskoj četvrti Mitnica, u neposrednoj blizini Osnovne škole Mitnica u Ulici Bartola Kašića.

Četvrtak, 06 Svibanj 2021 18:06

Obilježena 30. godišnjica pogibije 12 redarstvenika 
Prigodom odavanja počasti  12-orici redarstvenika, predsjednik Zoran Milanović rekao da mu smeta spomenik Vukašinu Šoškočaninu
U Vinkovcima obilježena 30.godišnjica ustrojavanja 3. gardijske brigade „Kune“
U Osijeku nastavljeno suđenje Dragutinu Hajdu iz Vukovara kojega se tereti za mučenje i ubojstvo dječaka Siniše Rajkovića
Održana vukovarska projekcija dokumentarnog filma  Od toga dana…

Braniteljski info uređuje i vodi Valerija Lozančić

Srijeda, 05 Svibanj 2021 21:05

Vukovarsko općinsko državno odvjetništvo osumnjičilo je 21 osobu za govor mržnje zbog incidenta u Borovu na dan obilježavanja pogibije 12 hrvatskih redarstvenika koji se ove godine poklopio s pravoslavnim Uskrsom, a u istražnom zatvoru završila su trojica osumnjičenika, javlja Hina.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija