Ispiši ovu stranicu

Na Lutkarsko proljeće dolaze 84 predstave

Himzo Nuhanović je rekao da je Vukovar središnji grad ove manifestacije Himzo Nuhanović je rekao da je Vukovar središnji grad ove manifestacije Milan Paun

Vukovarsko lutkarsko proljeće 21. po redu održat će se od 14. do 19. ožujka u svih pet gradova Vukovarsko-srijemske županije te 13 općina i pet mjesta uključujući i Orašje u BiH, objavio je u ime organizatora Slaven Nuhanović na konferenciji za novinare održanoj u palači Srijem u Vukovaru.

Dolazi 15 kazališnih družina i izvest će 84 predstave.

Svečanost je otvaranja u ponedjeljak 14. ožujka u Otoku i potom u Vukovaru, izjavio je Himzo Nuhanović te dodao da su ovogodišnji dobitnici povelje za životno djelo Antonija Bogner Šaban, Lidija Helajz i Petar Šurkalović.

Predsjednica organizacijskoga odbora Jasminka Mesarić, koja je na toj dužnosti naslijedila nedavno preminuloga Zvonka Festinija, rekla je kako su odlučili nagradu za životno djelo nazvati po preminulome Festiniju.

U Hrvatskom domu Vukovar bit će održana žonglerska radionica za djecu i odrasle te radionica za učitelje o čitanju dramskoga teksta, objavila je ravnateljica doma Ivanka Miličić.

Prvi put na Lutkarskome proljeću bit će održani susreti književnika i to u Vinkovcima, Vukovaru i Županji.

Na konferenciji su govorili i ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar Ruža Marić, županijski pročelnik za kulturu Vikotor Lukačević, dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček i pomoćnica ministra kulture Iva Hraste Sočo.

Lutkarsko proljeće organizairaju Kazališna družina "Asser Savus" iz Vinkovaca, Vukovarsko-srijemska županija, Ministarstvo kulture, Hrvatski centar Unima i Grad Vukovar.  

Pročitano 1513 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun