Ispiši ovu stranicu

Knjiga "Propuh, papuče i punica" predstavljena u Vukovaru

Susretu nazočili učenici Gimnazije Vukovar Susretu nazočili učenici Gimnazije Vukovar Foto: R.Rac

U suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Gradskoj knjižnici Vukovaru održan je susret s američkim piscem Cody McLain Brownom, autorom knjige "Propuh, papuče i punica".  

Autor već neko vrijeme živi i radi u Hrvatskoj, a ovdje je upoznao i svoju suprugu.

U knjizi su na humorističan način prikazani hrvatska kultura i način života očima Amerikanca. 

- U Americi nemamo svijest o propuhu kako p nečemu što je štetno za ljudsko zdravlje, ne nosimo papuče i s punicama smo uglavnom u izvrsnim odnosima. To su neke od prvih razlika s kojima sam se susreo prilikom dolaska u Hrvatsku - ispričao nam je autor Brown.

Susretu su nazočili i učenici vukovarske Gimnazije, kao i Maca Bahlen, direktorica informativnog centra pri američkom Veleposlanstvu u Zagrebu.

- Putujem širom Hrvatske te voditi američke predavače bilo da je riječ o diplomatima, predavačima ili profesorima te im organiziram predavanja. Posebno sam usredotočena na područje Slavonije i Baranje s obzirom da je primorska Hrvatska dobro promovirana u vrijeme turističke sezone - rekla je Bahlen. 

Knjiga "Propuh, papuče i punica" izdana je i na engleskom jeziku pod naslovom „Chasing a Croatian Girl“, a hrvatsko izdanje možete posuditi u Gradskoj knjižnici Vukovar.

Pročitano 1423 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac