Ispiši ovu stranicu

Premijera opere „Nikola Šubić Zrinski“ u osječkom HNK

Prizor iz opere Nikola Šubić Zrinjski Prizor iz opere Nikola Šubić Zrinjski Foto: HNK

U osječkome Hrvatskom narodnom kazalištu sinoć je premijerno izvedena povijesna opera "Nikola Šubić Zrinjski", Ivana pl. Zajca, u režiji Nine Kleflin, što je prva glazbena premijera toga kazališta u ovoj sezoni.

Redateljica Kleflin rekla je kako je odlučila napraviti glazbenu dramu, u kojoj je nastojala više istaknuti priču i nijanse vezane za odnose između likova.

Željeli smo pokazati ljepotu i herojstvo ove priče, ne samo Zrinjskog kao heroja, već kao oca i pravog prijatelja, koji svoje suborce, vodi u strahovito težak pohod. Takve priče nadahnjuju, i one nas čine boljim ljudima u svakom trenutku, ocijenila je Kleflin.

Dirigent predstave Mladen Tutavac istaknuo je da je "Zrinjski" romantično-herojska opera te ponos naše nacionalne glazbeno-scenske i kulturne baštine, koju je uvijek zadovoljstvo raditi.

U premijernoj predstavi, uz ostale, nastupili su Dali Mor, Katalin Brunjai-Hihlik, Domagoj Dorotić, Valentina Fijačko, Damir Baković, Krunoslav Tuma i Saša Čano. Autor libreta je Hugo Badalić, scenograf je Osman Arslanagić, a koreograf Dinko Bogdanić.

Pročitano 6144 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac