Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavljena knjiga "Snaga ljubavi:činiti dobro"

Predstavljanje knjige u Pastoralnom centru "Sveti Bono" Predstavljanje knjige u Pastoralnom centru "Sveti Bono" Foto: Jasenka Vrdoljak

Knjiga svjedočanstava o stradanju žena u Domovinskom ratu posvećena Vukovaru, "Snaga ljubavi: činiti dobro" predstavljena je večeras u Pastoralnom centru „Sveti Bono“ u Vukovaru.

U knjizi su izložena svjedočanstva 33 žene Vukovara koje su prošle različita stradanja, a to je tek manji broj žena koje su se odvažile govoriti o svojim traumama. Po riječima voditeljice projekta i urednice Marije Slišković, hrvatska javnost nije sklona slušati traume zlostavljanih žena, zbog čega ih one i danas uglavnom nose u sebi.

 

Dodala je kako knjiga govori o strašnim stradanjima naroda koji rat nije želio i da se na njoj radilo duže nego i na jednoj do sada. Do sada su u istom nizu izdavača "Žene u Domovinskom ratu" tiskane knjige o stradanju žene Zagreba, Osijeka, Zadra, Siska, Petrinje i Škabrnje.Ovim sedmim sveskom priča žena iz Vukovara iz vremena rata produbljuju se povijesni zapisi s prikazima svjedoka iz razdoblja od 1991.do 1995.godine.

Osim urednice o knjizi su govorile i koordinatorica projekta Slavica Matković iz Bogdanovaca i prim.dr. Sadika Biluš, a promociji je nazočio i gradonačelnik Vukovara, Željko Sabo.

Pročitano 1979 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI