Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Tribina u okviru projekta Implementacija Europske agende obrazovanja odraslih

Naglasak stavljen na građane Hrvatske s niskom ili nedovoljnom razinom obrazovanja Naglasak stavljen na građane Hrvatske s niskom ili nedovoljnom razinom obrazovanja Foto: Jasenka Vrdoljak

Odjel za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u razdoblju od 2012. do 2014. godine provodi projekt pod nazivom Implementacija Europske agende obrazovanja odraslih.

U okviru projekta predviđeno je 25 tribina u RH, a jedna od njih je održana i u Ekonomskoj školi u Vukovaru. Vrijednost projekta je 220 000 eura. Implementacija Europske agende obrazovanja odraslih dio je Programa cjeloživotnog učenja Grundtvig Izvršne agencije Europske komisije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu.

Projektom se implementira i promovira nova Rezolucija Vijeća Europske unije o obnovljenoj europskoj strategiji za obrazovanje odraslih, a posebnu pažnju projekt posvećuje i umrežavanju dionika obrazovanja odraslih na nacionalnoj i lokalnoj razini u svrhu poboljšanja kvalitete obrazovanja odraslih u Hrvatskoj. Poseban je naglasak stavljen na građane Hrvatske s niskom ili nedovoljnom razinom obrazovanja, kao osnove za daljnji osobni i profesionalni razvoj svakog pojedinca.

Pročitano 1488 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI