Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru se osniva nova škola za učenike Hrvate i Srbe

Sudionike su pozdravili ministar Željko Jovanović i dožupan Đorđe Ćurčić Sudionike su pozdravili ministar Željko Jovanović i dožupan Đorđe Ćurčić Milan Paun

U hotelu Lav u Vukovaru održava se međunarodna konferencija Održivost podijeljenoga obrazovanja u organizaciji Foruma za slobodu odgoja.

Na konferenciji sudjeluje i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović koji je izjavio da ministarstvo snažno podupire inicijativu da se iduće godine u Vukovaru osnuje integrirana škola prema projektu Nova škola u kojoj bi djeca Hrvati i Srbi zajedno učila hrvatsku i srpsku kulturu.

Lana Jurko, direktorica Mreže centara za politike obrazovanja, predstavila je rezultate istraživanja Lider za lokalnu zajednicu provedenoga na učenicima osmih razreda osnovne škole u Vukovarsko-srijemskoj i Istarskoj županiji te Gradu Zagrebu.

Rezultati su pokazali veliku razliku u stavovima učenika, primjerice kod podučavanja povijesti učenici nastave na srpskom jeziku izjavljuju da im učitelji govore kakao nije točno ono što piše u udžbenicima.

Većina učenika u nastavi na srpskom i talijanskom jeziku smatra da je dobro da predstavnici nacionalnih manjina imaju predstavnike u Vladi dok trećina učenika u nastavi na hrvatskom jeziku smatra da to nije potrebno.  

Pročitano 1855 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun