Ispiši ovu stranicu

Na Vinkovačkim jesenima bilo 130 tisuća posjetitelja

Logotip ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni Logotip ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni Milan Paun

Organizacijski odbor 58. Vinkovačkih jeseni ocijenio je da je ovogodišnja manifestacija protekla na miran, dostojanstven, svečan i prekrasan način okupivši više od 130 tisuća posjetitelja.

Gradonačelnik Vinkovaca i predsjednik Organizacijskoga odbora Ivan Bosančić zahvalio je svima na uspješnoj organizaciji ove manifestacije koje je financijski teška 500 tisuća eura.

- Doprinijeti da ovakva manifestacija prođe bez ijednog incidenta je stvarno velika stvar. Hvala cijelom organizacijskom timu što su Vinkovačke jeseni još jednom pokazale svoju veličinu i bile nam svima na ponos - rekao je gradonačelnik.

U ugostiteljstvu je fiskalizirano 27 posto računa više nego u to vrijeme prošle godine, svih 10 dana u prepunom gradu tražila se stolica više, rijeka ljudi na ulicama bio je uobičajen prizor, a osim ugostitelja i malih obrtnika, zadovoljni su i KUD-ovi koji su ponosno pokazali svoj rad, doprinijeli da Vinkovačke jeseni zabljesnu u svome punom sjaju, ali i pokažu da naša tradicijska kultura ne mora brinuti za budućnost.

- Vinkovačke jeseni iza nas su ostavile ugodno druženje i zabavu, lijepo sjećanje i još ljepšu razglednicu koja je otišla u cijeli svijet. Naš tim zajednički teži tomu da manifestacija svake godine bude bolja i ljepša i mislim da smo to postigli. Za nagodinu, ako ništa drugo, podignuli smo ljestvicu pa nastavljamo u istom tonu”, rekla je Marija Liščić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam.

Pripreme za 59. Vinkovačke jeseni već su počele, a odbor je odlučio da će one biti održane od 13. do 22. rujna 2024. godine, redatelj će biti Marko Sabljaković.

Pročitano 273 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun