Ispiši ovu stranicu

Završen 30. Festival glumca

Ilustracija Ilustracija Foto: Festival glumca

Dodjelom nagrada i priznanja u Iloku je u nedjelju završen 30. Festival glumca na kojem je najboljom predstavom proglašena "Mala zabava" Vanje Jovanovića. 


U konkurenciji za nagrade bilo je 15 predstava iz prošlogodišnje hrvatske kazališne produkcije koje je za festival odabrao izbornik Zijad Gračić, dok je o najboljima odlučivao ocjenjivački sud u kojem su bili Mirela Brekalo Popović, Maro Martinović i Miroslav Čabraja.

Nagradu „Ivo Fici “ za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina dobio je Luka Knez za ulogu u predstavi „Mala zabava“.

Nagrada „Nada Subotić“ za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina dodijeljena je Luciji Dujmović za ulogu Lucije u predstavi „Studentica“ autorice Dorotee Šušak prema improvizacijama glumaca u režiji Christiana Jean-Michela Jalžečića i produkciji Divan teatra iz Zagreba. 

Za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade nagradu "Nevenka Filipović" osvojila je Zdenka Šustić za ulogu Vještice u predstavi „Ivica i Marica“ Braće Grimm u režiji Luke Juričića i produkciji Lutkarske scene „Ivana Brlić-Mažuranić“ Scena „I.B.M.“ iz Zagreba.

Nagrada „Fabijan Šovagović“ za najboljeg glumca dodijeljena je Ivanu Simonu za ulogu u predstavi „Mala zabava“ autora Vanje Jovanovića/Petre Pleše, u režiji Vanje Jovanovića i produkciji Sveučilišta u Zagrebu – Studentskog centra – Teatra & TD iz Zagreba te Davoru Jurešku za ulogu Učitelja Škunce u predstavi „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ Ive Brešana u režiji Dražena Ferenčine i koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta Zadar i Kazališta lutaka Zadar

Nagrada „Fabijan Šovagović “ za najbolju glumicu pripala je Oliveri Baljak za ulogu Bele u predstavi „Otočka terca“ prema tekstu „Sjecišta“ Beatrice Kurbel u režiji Ivana Vanje Alača i produkciji samostalne umjetnice Ane Vilenica u suradnji s Centrom za kulturu Novi Vinodolski te Arijani Čulini za ulogu Fani u predstavi „55 kvadrata“ Ivane Vuković u režiji Ivana Plazibata i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Split.

Nagrada „Ivo Gregurević“ za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu odlukom Festivalskog vijeća Festivala glumca dodijeljena je Zlatku Vitezu,  a nagrada „Zvonimir Torjanac“ za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca Himzi Nuhanoviću.

Posebno priznanje za osobni doprinos i dugogodišnje sudjelovanje u organizaciji Festivala glumca u Iloku dodijeljeno je Željku Sladetiću, a za dugogodišnji doprinos i sudjelovanje u organizaciji Festivala glumca Iločkim podrumima.

Pročitano 339 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI