Ispiši ovu stranicu

Projekt "Čitka igra"

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Čitalačka aktivnost u Hrvatskoj je u padu među mlađom populacijom koja nema interesa za čitanje već pokazuje interes za informiranje putem digitalnih formi. Kako bi sačuvali vrijednost koju čitanje donosi, Centar za kulturne djelatnosti u partnerstvu s Otvorenom medijskom grupacijom provodi projekt Čitka igra čiji je cilj izrada on-line interaktivnog alata odnosno igre književnog i jezičnog sadržaja te provođenje radionica koje će pomoći u razvitku interesa za čitanje kod populacije mlađe od 25 godina.

- Djeca sve više koriste digitalnu tehnologiju. Mi zapravo kroz projekt želimo iskoristiti tu digitalnu tehnologiju kao nekakvo okruženje koje će djeci i mladima omogućiti da uspostave vezu između onoga što čitaju, sebe, drugih tekstova i svijeta oko sebe. Glavni je cilj projekta izrada četiri interaktivna alata čiji će sadržaj na zabavan i intelektualno stimulirajući način stvoriti interes za likove i radnje nekoga književnog djela. Uz razvijanje tih alata imat ćemo i zoom radionice koje će biti potpuno besplatne i mogu sudjelovati svi iz Hrvatske, a namijenjene će biti za mlađe od 25 godina - rekla je voditeljica projekta Petra Vučko iz Centra za kulturne djelatnosti dodajući kako radionice započinju sredinom svibnja.

Vrijednost projekta je 54.257,08 eura, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstva kulture i medija.

Projekt se provodi od 25. srpnja 2022. godine do 25. srpnja 2023. godine.

Uz navedene aktivnosti, provest će se i javna kampanja koja će doprinijeti osvještavanju važnosti čitalačkih aktivnosti u klasičnoj papirnatoj formi, ali i naglasiti sinergiju novih tehnologija te lakše popularizirati čitanje kod djece i mladih.

Pročitano 335 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI