Ispiši ovu stranicu

Poziv za prijavu na Izbor najuzornije hrvatske seoske žene

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

U organizaciji Udruge Uzorne hrvatske seoske žene, započele su prijave na Izbor najuzornije hrvatske seoske žene. 

Najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. 

- Ovim projektom želimo pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada -  istaknuli su iz Udruge napomenuvši kako će se pažnja skrenuti na ženine uspješne aktivnosti koje do sada nisu bile odgovarajuće promovirane, vrednovane i nagrađivane, osobito u seoskim sredinama.

Ovogodišnji će se izbor održati 8. listopada u Svetom Petru u Šumi, a prijave se primaju do 1.lipnja.

Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis, a šalje se na adresu - Vukovarsko-srijemska županija, Upravni odjel za poljoprivredu Glagoljaška 27, 32100 Vinkovci. 

Pročitano 262 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI