Ispiši ovu stranicu

Ulaz u Muzej vučedolske kulture od sada je za Vukovarce besplatan

Ulaz u Muzej vučedolske kulture od sada je za Vukovarce besplatan Foto: HRV/Valerija Lozančić

Iako su unazad sedam godina postojanja u Muzeju vučedolske kulture kroz razne prigode, a posebice tijekom mjeseca studenoga, dopuštali slobodan ulaz Vukovarcima, početkom ove godine otišli su i korak dalje, pa je od sada do daljnjega ulaz za sve građane Vukovara u muzej besplatan. Potvrdio je to za HRV voditelj marketinga u ovome muzeju Darko Bilandžić.

- Dovoljno je predočiti osobnu iskaznicu kao dokaz prebivališta. Muzej za posjetitelje radi od utorka do nedjelje u vremenu od 10 do 18 sati. Voljeli bi da svi Vukovarci postanu ambasadori vučedolske kulture, da svoje prijatelje, obitelj i goste i dalje dovode u naš muzej kako bi Vukovar, između ostaloga bio što prepoznatiji i po zanimljivom kulturnom sadržaju, što naš muzej svakako nudi – naglasio je Bilandžić.

Od 30.lipnja 2015.godine kada je otvoren, kroz Muzej vučedolske kulture prošlo je preko pola milijuna posjetitelja, što ga čini jednom od najposjećenijih muzejskih ustanova u Hrvatskoj. Najčešći su posjetitelji iz Hrvatske, a među stranima prednjače Amerikanci i Francuzi.

-Od prošle smo godine i ponosni nositelj oznake europske baštine, na taj način prenosimo i zajedničke vrijednosti i ova je gesta ujedno i način da zahvalimo našim sugrađanima što nas podržavaju posjećujući muzej zajedno sa svojim gostima pa su tako i najbolji promotori svoga grada - istaknuo je Bilandžić.

 

 

Pročitano 349 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar