Ispiši ovu stranicu

Vukovarski etno sajam traje do nedjelje

Posjetitelje najviše zanima kupnja domaćih proizvoda Posjetitelje najviše zanima kupnja domaćih proizvoda Milan Paun

Na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru otvoren je 15. Vukovarski etno sajam na kome sudjeluje 68 izlagača iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Virovitičko podravske županije.

Sajam je izložbeno–prodajnog karaktera, tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta i proizvođača hrane i pića na kojem izlažu tradicijski i umjetnički obrti, kućne radinosti i OPG-ovi.

U ponudi se mogu naći suveniri, antikviteti, pčelinji proizvodi, proizvodi od lavande i voća, suhomesnati proizvodi, likeri, sirevi, nakit, svijeće, prirodna kozmetika, ulja, proizvodi od aronije, etno igračke...

Sajam je otvorio zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i pozvao građane da ga posjete.

Osima prodaje tradicijskih proizvoda, sajam nudi i druga događanja, rekla je Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara.

U subotu će se održat i 6. po redu gastro-manifestacija Okusi Hrvatske u organizaciji Udruženja obrtnika Vukovar na kojoj obrtnici iz cijele Hrvatske pripremaju i prezentiraju svoja autohtona jela.

U sklopu etno sajma u petak se održava i Festival craft piva VuCraft na kojem sudjeluje šest proizvođača craft piva, a u subotu na 5. Oktoberfestu će im se pridružiti i Vukovarsko pivo.

Sajam je otvoren do nedjelje.

otvaranje

Pročitano 674 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun