Ispiši ovu stranicu

DUNAV SVOME GRADU – 14. susret folklornih društava u gradu Vukovaru

Manifestacija "DUNAV SVOME GRADU" Manifestacija "DUNAV SVOME GRADU" Foto: Sandra Grgić

U okviru programa međunarodnog Dana Dunava, u organizaciji Hrvatskog kulturno-glazbenog društva „Dunav” Vukovar održana je manifestacija „DUNAV SVOME GRADU” – 14. susret folklornih društava u gradu Vukovaru.

Program manifestacije „DUNAV SVOME GRADU” započeo je svečanim mimohodom folklornih skupina od Hrvatskog doma Vukovar do Trga Republike Hrvatske gdje su sudionici otplesali veliko šokačko kolo nakon čega su se uputili prema pozornici smještenoj na obali Dunava kod Veslačkog kluba.

U bogatom glazbenom i folklornom programu uz domaćine, Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav i Tamburaški sastav, pred građanima Vukovara i posjetiteljima manifestacije nastupali su brojni kudovi iz naše županije i iz drugih županija, Zagrebačke, Varaždinske, Osječko-baranjske.

Dunav svome gradu Sandra Grgić 2022 2

- Ponosni smo što smo uspjeli, kao organizatori, 14. godinu za redom organizirati manifestaciju „DUNAV SVOME GRADU”. Na našoj je manifestaciji ove godine sudjelovalo oko 150 sudionika. Kroz 14 godina, u ovoj je manifestaciji, nastupilo 70 društava s kojima smo nastavili suradnju. Svi su oni došli u Vukovar u jednom ljepšem svjetlu, u svjetlu obnove, kulture, očuvanja tradicijske kulture. Uspjeli smo od progonstva pa do danas stvoriti jedno ozbiljno i kvalitetno društvo koje je danas jedno od poznatijih društava u našoj županiji, ali i šire – pojasnio je predsjednik organizacijskog odbora društva „Dunav” Zlatko Hegeduš.

Manifestacija „DUNAV SVOME GRADU” realizirana je u suradnji s Gradom Vukovarom, Turističkom zajednicom grada Vukovara te uz potporu ostvarenu kroz projekte javnih potreba u kulturi Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 446 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI