Ispiši ovu stranicu

U Osijek dolazi kino na otvorenom

Filmove možete gledati i iz automobila Filmove možete gledati i iz automobila HRV

Filmski festival Drive in kultura doputovat će u petak i subotu 20. i 21. svibnja u Osijek, a organizatori najavljuju nezaboravan doživljaj gledanja filmova na otvorenom iz udobnosti vlastitog automobila na katakombama iza Krunske utvrde.

Drugu će godinu za redom osječke katakombe postati kulisa audiovizualnog spektakla festivala koji spaja vrhunsku filmsku umjetnost i pregršt dobre zabave, ističu iz produkcijske kuće Sabmarine.

Kaleidoskop zabavnog programa i filmskih slika pod vedrim nebom otvara u petak kratkometražni dokumentarni film "Sad sam ja Irena" redateljice Jasmine Beširević. Film je osvojio nagrade i priznanja Tabor film festivala i Međunarodnog studentskog filmskog festivala STIFF-a.

U drugom dijelu programa slijedi najnoviji dugometražni film norveškog redatelja Joachima Triera "Najgora osoba na svijetu", dramedija koja tematizira slatko-gorku životnu svakodnevicu glavne junakinje u potrazi za ljubavlju i smislom u suvremenom Oslu. Film u The Guardianu proglašen instant-klasikom, nalazi se na većini popisa najboljih filmova u prethodnoj godini, a o tome da ga vrijedi pogledati svakako svjedoče i nagrada Cannesa Renati Reinsve za najbolju glumicu te nominacija za Oscara u kategorijama najboljeg stranog filma i originalnog scenarija.

Druga večer festivala "Kids Edition" u subotu donosi zabavu za najmlađu filmsku publiku s filmom "Neparožderi", dugometražnim animiranim filmom češko-slovačko-hrvatske koprodukcije u režiji Galine Miklínove, s hrvatskim glumcima Goranom Navojcem, Ronaldom Žlaburom, Žarkom Potočnjakom i Majom Posavec kao naratorima.

Drive in kultura najavljuje i puno popratne zabave između filmskih projekcija, a za dobru atmosferu i ove će se godine pobrinuti mladi osječki glumci Antonia Mrkonjić i Silvijo Švast u ulozi voditelja manifestacije.

 

Pročitano 723 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun