NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

Noć muzeja u Vinkovcima, Iloku, Županji i Drenovcima

Otvorena su i vrata iločkoga muzeja Otvorena su i vrata iločkoga muzeja HRV

Muzeji – između stvarnoga i digitalnoga, tema je ovogodišnje Noći muzeja koja počinje večeras u 18 sati.

Gradski muzej Vinkovci posjetiteljima je otvorio izložbu arheoloških nalaza Avari i Slaveni koja je nastala u suradnji 13 muzeja i u Vinkovcima će ostati otvorena dva mjeseca, doznali smo od Ivone Blažević. U 18 sati počinje online predstavljanje slikovnice Muzejske priče i jedna njuška, a potom online predstavljanje kataloga 83. stoljeće Vinkovaca.

Muzej Grada Iloka dio događanja ima uživo, a dio virtualno, kaže kustos Marko Kevo. Ulaz u muzej je besplatan uz stručno vođenje i moguć je do 19.30 sati. Moguće je vidjeti i izložbu Sjećanje na zidove autorice Kristine Hrubik.

Zavičajni muzej Stjepana Grubera u Županji ima bogat program uživo, bit će i pjesme, kaže ravnateljica Janja Juzbašić. Svirat će na klaviru Marina Matulić, pjevati Josipa Gvozdanić. Nastupit će i ženska pjevačka skupina kulturnoga centra. Posjetitelji mogu igrati igru Putovima naše županije te sudjelovati u radionici heklanja. Ulaz je besplatan.

Muzej Cvelferije u Drenovcima pripremio je program uživo na dvije lokacije u Domu kulture u Drenovcima i Muzeju Cvelferije, a sve aktivnosti prenosi na mrežnoj stranici muzeja, rekla je ravnateljica Martina Kelava. Program počinje u 19 sati virtualnim radionicama Zašuškala igra naša i Rekonstrukcija ponjavice za feder sic. Bit će projiciran video zapis čekaj skelu i skeli se nadaj. U 20 sati je otvaranje izložbe slika Moj svijet Biljane Mandić, a posjetitelji mogu do ponoći razgledati i izložbu Dvanaest boja Cvelferije.

Ova najznačajnija manifestacija hrvatskih muzeja održava se već 17 godina.

Pročitano 165 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija