NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Otvorena likovna izložba „Podravske klijeti Petra Petrovića”

Otvorena likovna izložba „Podravske klijeti Petra Petrovića” Foto: J. Vrdoljak

Na likovnoj izložbi pod nazivom Podravske klijeti u Državnom arhivu Vukovar, predstavljeno je dvadesetak crteža u maniri naivne umjetnosti jednog od najvećih živućih umjetnika hlebinske škole Petra Petrovića.

Tradicija vinogradarstva prikazana je odabirom grafika koje potvrđuju kako su anonimni tesari, zidari i priučeni seljaci težili jednostavnoj gradnji materijalom kojim su raspolagali.

- Sve je popraćeno određenom pričom u kojoj će posjetitelji moći dobiti dojam što zapravo klijet ili klet znači podravskom čovjeku – rekao je ravnatelj Muzeja Koprivnice Robert Čimin.

Po riječima ravnatelja Državnog arhiva Vukovar, Petra Eleza, ova izložba aludira ne samo na poznati izričaj hlebinske škole, odnosno hrvatske naive već i na stil života povezan sa proizvodnjom vina i uzgojem vinove loze i svega što se događa u klijeti.

Izložbu su organizirali Državni arhiv u Vukovaru, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Muzej grada Koprivnice i Ogranak Matice hrvatske u Vukovaru.

Pročitano 99 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija