NAJNOVIJE
Skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 3. prosinca u 17 sati počinje predstavljanje knjige Međunarodni press centar – skriveni eter ratnog izvještavanja u Osijeku autorice Gordane Lessinger.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:28)
Osječani obilježavaju 700. godišnjicu Danteove smrti

U galeriji Waldinger u Osijeku otvorena je izložba likovnih radova šestorice umjetnika nazvana Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:27)
Osječani slave Dan grada

U okviru proslave Dana grada, održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Osijeka na kojoj se gradonačelnik Ivan Radić posebno osvrnuo na rekordan proračun odnosno najveći proračun ikada donesen u povijesti grada.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:25)
U Iloku završena druga faza projekta Zaželi

Održana je završna konferencija projekta Zaželi-Grad Ilok, faza II, vrijednog nešto više od 3,6 milijuna kuna i financiranog sredstvima Europskoga socijalnoga fonda te državnoga proračuna RH.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 17:28)
Beroš: Zasad ne razmišljamo o uvođenju obveznog cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je nakon sjednice Vlade kako se zasad ne razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja protiv covida-19, ali sve mjere ovise o epidemiološkoj situaciji, a moguć je i peti val pandemije ako se ne postigne dovoljna razina procijepljenosti, prenosi HINA.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:54)
Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:47)
Provaljivao u trgovine, izazivao požare

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjeg Vinkovčanina nakon što su ga zatekli da provaljuje u trgovinu mješovite robe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 02 Prosinac 2021 16:29)

Održan 15. festival slovačkih narodnih pjesama

Održan 15. festival slovačkih narodnih pjesama Foto: Radio Ilok

U organizaciji Matice slovačke Ilok i Slovačko kulturno - prosvjetnog društva „Ljudevit Štur“ održan je 15. po redu festival slovačkih narodnih pjesama „Na brehu pri Dunaji“ (Na obali kod Dunava).

Zbog epidemiološke situacije Festival je održan u online formi putem facebook stranice Matica Slovenská Ilok. Sudjelovalo je 14 pjevača od kojih 12 natjecatelja, a gledatelji su snimku iz Slovačkog doma mogli pogledati 14. studenoga i glasovati za pjevača po svom izboru. Nagrada publike pripala je Sari Katičić.

Osim gledatelja kroz tjedan dana, odnosno do 20. studenog tročlano stručno povjerenstvo koje su činili iskusni glazbenici Vladimir Kolarik, mag. Ana Bučko i ing. Svetlana Kolláriková Zaujcová ocjenjivalo je intonaciju, izvedbu i umjetnički dojam.

Nagradu publike je osvojila Sara Katičić. Prema ocjeni stučnog povjerenstva prvo mjesto je osvojio Ivan Činčurak, drugo je osvojila Antonija Lamoš, a treće Emilija Čapelja. Povjerenstvo je za izvedbu pjesme posebnim priznanjem nagradilo Vladimiru Matuš.

Festival „Na brehu pri Dunaji“ pripremali su i realizirali članovi Matice slovačke Ilok. Pjevače su pripremali i uvježbavali Ana Šandor Miksad i Ivan Šandor.

Pokrovitelji festivala su bili Savjet za nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj i Grad Ilok, a festival se može pogledati na facebook stranici Matice slovačke Ilok.

 

Pročitano 92 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija