Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Otvara se izložba "Landscapes" Darka Markića

Otvara se izložba "Landscapes" Darka Markića FOTO: GMV

Vukovarac s koprivničkom adresom u četvrtak, 16. rujna, otvara izložbu pod nazivom "Landscapes" . Izložba će biti otvorena u Gradskom muzeju Vukovar u galeriji Oranžerija.

Za vrijeme rata napustio je s obitelji rodni Vukovar, a trenutno živi i radi u Koprivnici kao likovni pedagog. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti 2006. godine u Zagrebu u klasi profesora Ante Kuduza, a pod komentorstvom profesora Igora Rončevića. Izlagao je na jedanaest samostalnih i pedesetak skupnih izložbi, a dobitnik je i nekoliko nagrada i priznanja za slikarstvo. Slikarstvom se aktivno bavi već petnaest godina. Izložba je pod nazivom Landscapes, a autor je rekao:

- Radi se o petnaest velikih ulja na platnu na temu landscapea, odnosno krajolika. Radi se o jednom zaokretu u mom stilu gdje sam prešao s fotorealističnog na gotovo apstraktno, figuralno slikarstvo u kojemu se može razaznati jedna vrsta krajolika koju ne možemo smjestiti u nikakav postojeći krajolik, ali to izlazi iz slikara, geste, poteza i ritma i svega onoga što se u slikarstvu nalazi. - rekao je Markić te pozvao sve zainteresirane na izložbu koja će biti otvorena nekoliko tjedana.

Pročitano 463 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI