Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Wine & Bike Tour Erdut: Vina i biciklizam s pogledom na Dunav

Wine & Bike Tour Erdut: Vina i biciklizam s pogledom na Dunav FOTO: TZ OBŽ

Početkom berbi grožđa započinje i manifestacija Erdut Wine and Bike Tour koja posjetitelje privlači od 2014. godine u Erdutsko vinogorje. Manifestacija kojom se slavi vino, umjetnost i multikulturalnost traje od 10. do 11. rujna, a program čine brojna dramska i glazbena događanja, biciklistično - vinske utrke, vinske degustacije i brojni drugi sadržaji.

Direktorica turističke zajednice osječko – baranjske županije Ivana Jurić najavila je niz događanja među kojima je komedija „Šund naš svagdašnji” koja 10. rujna otvara manifestaciju.
Idućeg dana, 11. rujna, slijede Dan otvorenih podruma u kojima će svoja vrata otvoriti vinarije Erdutskog vinogorja.

Istog dana u jutarnjim satima počinje tradicionalno zabavna vinsko – biciklistička utrka u kojoj je cilj stići što prije sa većim brojem zatvorenim butelja vina na cilju. Ruta će se voziti Aljmaš – Erdut, a sudionici će uz pomoć karte tražiti skriveno blago, odnosno vina Erdutskog vinogorja.

U isto vrijeme održava se i Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja gdje će se predstaviti pjenušava vina uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski "En primeur", kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.

Događaj završava koncertom Natali Dizdar u večernjim satima s očaravajućim pogledom na Dunav.

Pročitano 736 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI