Ispiši ovu stranicu

Bogatim programom Muzej vučedolske kulture proslavio šesti rođendan

Bogatim programom Muzej vučedolske kulture proslavio šesti rođendan Foto: Marija Molnar

Festivalom vučedolske kulture obilježen je šesti rođendan Muzeja Vučedolske kulture.

Posjetitelji su na festivalu mogli isprobati društvenu igru 2700 BC Recreate Vučedol, razvijenu s mađarskim partnerima u sklopu Interreg projekta Our shared heritage – Vučedol culture. Riječ je o timskoj igri u kojoj sudionici oživljavaju pretpovijesni život na Vučedolu. Inače je cilj spomenutoga projekta povezati arheološke lokalitete i baštinske ustanove koje čuvaju vučedolsku kulturu s mađarske i hrvatske strane i promovirati ju. Također je predstavljena i digitalna mapa vučedolskih lokaliteta u okviru tog projekta.

Muzealci su za ovogodišnji festival pripremili i nekoliko radionica za sve uzraste u suradnji s udrugama iz Osijeka i Vinkovaca, organizirali prezentaciju i kušanje vučedolske hrane bazirane na mesnim ražnjićima i šaranu na rašljama, a služena su i craft piva. Posjetiteljima je omogućeno i stručno vodstvo kroz muzejski postav, a upriličena je i dodjela certifikata Night sky škole astronomije kao i prezentacija novoosnovanog Astronomskog društva Vukovar. Inače, želja je ovoga muzeja da se o astronomiji educira što veći broj mladih u ovoj znanosti i pripremi ih za budući Planetarij u okviru budućeg Arheološkoga parka, a nadaju se i budućim mladim znanstvenicima s našeg područja. U glazbenom dijelu festivala nastupio je osječki band The Morenos.

- Krajem lipnja i ove godine slavimo rođendan, ovoga puta šesti i pripremili smo bogat program festivala kojega smo ustanovili. Nadam se da će kroz slijedećih nekoliko godina, kada budemo imali i više mogućnosti s obzirom na realizaciju Arheološkoga parka, naš festival prerasti u višednevni s brojnim partnerima s kojima ćemo razvijati suradnju – naglasila je ravnateljica Muzeja vučedolske kulture Mirela Hutinec.

Pročitano 532 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar