Ispiši ovu stranicu

Europski dani arheologije u Muzeju vučedolske kulture

Europski dani arheologije u Muzeju vučedolske kulture Foto: Muzej vučedolske kulture

Europski dani arheologije, manifestacija koja se održava u cijeloj Europi, održat će se diljem Hrvatske od 18. do 20. lipnja 2021. Arheološki muzej u Zagrebu okupio je 24 partnera iz Hrvatske, muzeje, fakultete, stručna udruženja i druge institucije, koji će putem raznolikih i zanimljivih sadržaja publici približiti arheologiju. Publiku svih uzrasta očekuje bogat program koji uključuje stručna vodstva, arheološke lokalitete, radionice, predavanja, izložbe, predstavljanja knjiga, projekata i događanja, projekcije filmova, manifestacije i virtualni program. U 24 partnera iz Hrvatske našao se i Muzej Vučedolske kulture.

- Svake godine sudjelujemo u Europskim danima arheologije s nekim različitim i zanimljivim sadržajima. Ove godine imamo besplatno stručno vodstvo u određene sate gdje posjetitelji mogu doći i posjetiti muzej. Također, imamo i radionice koje mogu biti individualne ili grupe ovisno o broju zainteresirane publike. Potrebno je najaviti se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. – rekla je ravnateljica Muzeja vučedolske kulture Mirela Hutinec.

 Muzej Vučedolske kulture povodom Europskih dana arheologije posjetiteljima je omogućio besplatno stručno vodstvo kroz stalni postav Muzeja vučedolske kulture i gostujuću izložbu Čovjek i more – ribolov u antici.

U petak 18. lipnja osiguran je besplatan ulaz cijeli dan i besplatno stručno vodstvo u 12 sati, a u subotu 19. lipnja i nedjelju ulaz je uz plaćanje i besplatno stručno vodstvo u 12 sati.

Glavni organizatori Europskih dana arheologije, Francusko Ministarstvo kulture i Nacionalni institut za preventivna istraživanja (Inrap) okuplja niz partnerskih institucija diljem cijele Europe kako bi na popularan i pristupačan način prezentirao arheologiju i podijelio nova arheološka saznanja s javnosti. Glavni organizator za Hrvatsku je Arheološki muzej u Zagrebu.

Pročitano 734 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI