Ispiši ovu stranicu

Počeo niz stručnih skupova Zavičajni Dunav

Sudionici skupa Sudionici skupa OMHV
U Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru održan je prvi u nizu stručno-znanstvenih skupova pod nazivom „Zavičajni Dunav” naslovljen sa „Promicatelji hrvatskoga identiteta na području hrvatskoga istoka od kraja 17. do početka 20. stoljeća“.
Skup je organizirao Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima, suorganizatori su Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika – podružnica Vukovar i Franjevački samostan Vukovar.
Predsjednik vinkovačkih matičara Dražen Švagelj kaže da je cilj skupa otvoriti mogućnost interdisciplinarnoga proučavanja i predstavljanja znamenitih pojedinaca važnih po svojim doprinosima u promicanju hrvatskoga identiteta na području koje obuhvaća istočni i sjeveroistočni prostor današnje Republike Hrvatske.
Idejni začetnik skupa i predsjednik organizacijskoga odbora Ante Pavelić kaže da je ovo prvi u nizu sličnih skupova koji će se baviti istaknutim pojedincima s područja Hrvatskoga podunavlja.  
Okupljene su na početku skupa pozdravili Dražen Švagelj, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima, Sanja Vulić s Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i fra Josip Poleto, vukovarski gvardijan.
Pročitano 895 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun