NAJNOVIJE
Film o Vukovaru prikazan na festivalu u Rijeci

U programu Hystori film festivalu u Rijeci prikazan je dokumentarni film Pet zapovjednika obrane vukovarskoga Sajmišta redatelja Vladimira Andrića.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 15:26)
U OBŽ 45 novooboljelih

Kod novih 45 osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:48)
Potpisan ugovor za projekt „Kultura u pokretu“ Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci

Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci odobren je projekt naziva „Kultura u pokretu“, a ugovor su danas 16.rujna,  u Zagrebu potpisale ravnateljica Vedrana Lugić i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Krajem 2020. godine Ministarstvo kulture i medija je raspisalo Otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Čitanjem do uključivog društva“ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali s 85% i sredstvima državnog proračuna s 15%. Projekt je krajem kolovoza odobren odlukom Ministarstva kulture i medija te su dodijeljena sredstva od gotovo 4 milijuna kuna.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:46)
U prva tri dana 300.000 samopopisanih građana

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je u prva tri dana popisu stanovništva 300.000 građana pristupilo samopopisivanjem, što je ocijenio dobrim odazivom i poručio da se tako štedi vrijeme i energija, javlja Hina.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:14)
U Hrvatskoj 1369 novih slučajeva koronavirusa, devetero umrlih

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1.369 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a devet je osoba preminulo, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 12:32)
Dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje

U Vukovaru se održava dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje, čiji je domaćin tvrtka Tehnostan.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 12:27)
Zaklada "Hrvatska za djecu": Dodjeljuje se stotinu učeničkih stipendija

Zaklada “Hrvatska za djecu” kontinuirano već 11 godina provodi razne aktivnosti kojima doprinosi boljem i kvalitetnijem rastu i razvoju djece u Republici Hrvatskoj. Od osnutka pa sve do današnjih dana, Zaklada je na račune svojih korisnika isplatila više od 80 milijuna kuna te svojim programima pomoći dotakla živote više od 60 tisuća djece i mladih osoba.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 11:35)

Promocija filma NEnasilje

Promocija filma NEnasilje Foto: Mirovna grupa mladih Dunav

U okviru VukovART-a večeras se u 18 sati u prostorijama Mirovne grupe mladih održava promocija filma NEnasilje, koji je dio istoimenoga projekta kojim se široj javnosti, a posebice mladima nastoji promovirati tolerancija, uvažavanje različitosti i doprinijeti izgradnji kulture mira.

- Akteri su filma mladi koji su sami osmislii tekstove, snimali, producirali i editirali film. Potpisnici su filma Luka Bogojević, Luka Orešković, Luka Bilanović i Luna Uglik, oni su samostalno osmislili cijeli koncept filma - rekla je Martina Uglik, predsjednica upravnog odbora Mirovne grupe mladih Dunav te dodala kako se filmom prikazuju različite vrste nasilja i obrasci ponašanja nasilnika. Treća je ovo godina suradnje s organizatorima VukovART-a, a promocija filma samo je jedna od brojnih aktivnosti kojima Mirovna grupa mladih sudjeluje u ovogodišnjem festivalu.
- U okviru VukovART aktivnosti, proveli smo do sada izložbu radova učenika Umjetničke škole, koja će biti dostupna i u petak, 28. svibnja. Proveli smo i debatu, sada nam predstoji promocija filma, a zatim 3. lipnja imamo motivacijsko-likovnu radionicu s izložbom slika Davora Gobca koji će joj i prisustvovati. Beat buster radionice ritma održat će se 5. i 6. lipnja. Mladi koji u našim prostorijama vježbaju, grupa TRAG, nastupit će dva puta tijekom festivala. I konačno, između 7. i 11. lipnja oslikavat ćemo potporni zid - navela je Uglik.

S obzirom na trenutne epidemiološke mjere, promocija filma održava se na dvije lokacije u srijedu, u prostorijama Mirovne grupe mladih Dunav u 18 sati te u četvrtak u 19 sati u prostoru novog društvenog centra u Borovu naselju. Broj sudionika ograničen je na 25.

Projekt NEnasilje traje do 31. svibnja, a njegov je cilj povećati kod mladih osoba osjećaj važnosti vršnjačkog nasilja i nasilja među mladima, razviti osjećaj međusobnog poštovanja, empatije te uvažavanja međusobnih različitosti. Vrijednost je projekta 60 tisuća kuna, a financira ga u potpunosti Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Pročitano 334 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija