Ispiši ovu stranicu

Volim svoju županiju 2021.

Volim svoju županiju 2021. Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

Predsjednica stručnog žirija i ove godine je profesionalna fotografkinja Mare Milin, koja nije imala lak zadatak pred sobom. U šestoj godini provedbe natječaja autori su prijavili gotovo 2700 fotografija u dva tjedna, što nadmašuje sve prijašnje brojke.

Hrvatska zajednica županija potiče sve ljubitelje fotografije na jedinstven način promišljati o krajevima iz kojih dolaze te kroz objektive svojih fotoaparata zabilježiti ono najbolje od županija u kojima žive - navode na svojoj službenoj web stranici.

Pobjedu u kategoriji najviše osvojenih glasova odnio je Davorin Jurković iz Primorsko – goranske županije fotografijom pod nazivom „Lane”, dok je za najbolju fotografiju odlukom stručnog žirija proglašena „Ljubav”, Lea Lendića iz Splitsko – dalmatinske.

Osim pobjedničkih fotografija, stručni je žiri odabrao 20-tak fotografija koje su se također istaknule svojom „emocijom”. Među njima je i ona Barbare Ležaić – „Tabletić – tradicionalni slavonski mali stolnjak“ koja predstavlja tradiciju i ljepotu Vukovarsko – srijemske županije.

Pročitano 871 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI