NAJNOVIJE
Film o Vukovaru prikazan na festivalu u Rijeci

U programu Hystori film festivalu u Rijeci prikazan je dokumentarni film Pet zapovjednika obrane vukovarskoga Sajmišta redatelja Vladimira Andrića.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 15:26)
U OBŽ 45 novooboljelih

Kod novih 45 osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:48)
Potpisan ugovor za projekt „Kultura u pokretu“ Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci

Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci odobren je projekt naziva „Kultura u pokretu“, a ugovor su danas 16.rujna,  u Zagrebu potpisale ravnateljica Vedrana Lugić i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Krajem 2020. godine Ministarstvo kulture i medija je raspisalo Otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Čitanjem do uključivog društva“ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali s 85% i sredstvima državnog proračuna s 15%. Projekt je krajem kolovoza odobren odlukom Ministarstva kulture i medija te su dodijeljena sredstva od gotovo 4 milijuna kuna.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:46)
U prva tri dana 300.000 samopopisanih građana

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je u prva tri dana popisu stanovništva 300.000 građana pristupilo samopopisivanjem, što je ocijenio dobrim odazivom i poručio da se tako štedi vrijeme i energija, javlja Hina.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:14)
U Hrvatskoj 1369 novih slučajeva koronavirusa, devetero umrlih

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1.369 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a devet je osoba preminulo, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 12:32)
Dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje

U Vukovaru se održava dvodnevni skup Toplinarstvo 2021. - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje, čiji je domaćin tvrtka Tehnostan.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 12:27)
Zaklada "Hrvatska za djecu": Dodjeljuje se stotinu učeničkih stipendija

Zaklada “Hrvatska za djecu” kontinuirano već 11 godina provodi razne aktivnosti kojima doprinosi boljem i kvalitetnijem rastu i razvoju djece u Republici Hrvatskoj. Od osnutka pa sve do današnjih dana, Zaklada je na račune svojih korisnika isplatila više od 80 milijuna kuna te svojim programima pomoći dotakla živote više od 60 tisuća djece i mladih osoba.

(Četvrtak, 16 Rujan 2021 11:35)

Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Razgeldavanje gradilišta knjižnice u Vinkovcima Razgeldavanje gradilišta knjižnice u Vinkovcima Hina

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

Obišla je mjesto pronalaska kostiju mamuta u Mohovu, staru gradsku jezgru u Iloku, Muzej vučedolske kulture u Vukovaru i gradilište Gradske knjižnice i čitaonice u Vinkovcima.

Izjavila je da je "vinkovačka knjižnica veliki dug hrvatske kulture, izgorjela je u Domovinskom ratu i predugo se čekalo da se pokrene projekt izgradnje nove knjižnice.

Po njezinim riječima ministarstvo je dosad u vinkovačku knjižnicu uložilo devet milijuna kuna te će i dalje, kako to radovi budu zahtijevali, sufinancirati izgradnju.

"Ona će sigurno biti primjer kako dalje treba razvijati knjižničnu mrežu i ispunjavat će puno više od standarda koji se traže za narodne knjižnice", rekla je Nina Obuljen Koržinek.

Gradnja nove knjižnice počela je prošle godine, a radovi su vrijedni 47,6 milijuna kuna.

Knjižnica se gradi na mjestu na kojem je i prije Domovinskog rata bila knjižnica koja je potpuno izgorjela u noći na 17. rujna 1991. nakon što je pogođena neprijateljskim granatama.

Gradilište su obišli i ministar obrane Mario Banožić te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, javlja Hina.

Pročitano 233 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija