NAJNOVIJE
Volim svoju županiju 2021.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:31)
Provodi se larvicidni tretman komaraca

I ove godine Grad Vukovar je pravodobno počeo s tretiranjem komarca te je sukladno donesenom programu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od 15. ožujka do sada provedeno šest larvicidnih tretmana u vodama stajaćicama u razmaku od dva tjedna, objavljeno je na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:17)
Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 17:07)
Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 16:39)
Proširena i rekonstruirana dva parkirališta u Ulici Eugena Kvaternika

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31)
Obnavlja se boćalište u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42)
Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:44)

Vinkovačkom Kazalištu tri nagrade Zlatni Studio

Drama "Štajga" Drama "Štajga" FOTO: Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci

Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci dobitnik je nagrade televizijskog magazina Zlatni Studio.

Predstava "Štajga", prema romanu Ivane Šojat, u režiji Jasmina Novljakovića proglašena je najboljom, a nagradu Zlatni studio na prigodnoj svečanosti dodjele nagrada preuzeo je ravnatelj kazališta Zdenko Rečić. Drama "Štajga" posvećena je vinkovačkom kolodvoru, simbolu grada Vinkovaca. Predstava obuhvaća povijesni prikaz života Vinkovačke željezničke stanice od osnutka do današnjih dana, kroz sudbine likova, na pomalo neobičan način.

Osim nagrade za najbolju predstavu, Zlatnim studijem za najbolju mušku ulogu u "Štajgi" nagrađen je Osječanin Miroslav Čabraja, dok je najboljim "novim licem u kazalištu i na filmu" proglašena članica ansambla vinkovačkog Gradskog kazališta Joze Ivakića Matea Marušić.

Najbolje, najkvalitetnije i najdojmljivije iz protekle godine u 19 kategorija iz područja filma, kazališta, radija, televizije i glazbe odabrao je stručni žiri, a čitatelji Studija svojim su glasovima izabrali: najbolji film, televizijsku seriju, pjesmu, kazališnu predstavu, radijsku postaju, TV reality show, TV zabavu, emisiju, novo lice na glazbenoj sceni te kazališnim daskama, najboljeg televizijskog voditelja ili voditeljicu, novinarku ili novinara, pjevačicu, pjevača, filmskoga glumca i glumicu, radijski glas, mušku i žensku kazališnu ulogu.

Pročitano 226 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija