Ispiši ovu stranicu

U Gradskom muzeju Vukovar upaljena druga svijeća na adventskom vijencu

U Gradskom muzeju Vukovar upaljena druga svijeća na adventskom vijencu Foto: Valerija Lozančić

U okviru XXIII. vukovarskih adventskih svečanosti, drugu svijeću na adventskom vijencu, koja tradicionalno pripada najznačajnijim projektima u kulturi Vukovara,  u Gradskom muzeju Vukovar, povodom pet godina od otvaranja stalnog postava, upalila je ravnateljica Muzeja vučedolske kulture Mirela Hutinec sa suradnicima. 

-Ponosni smo što nam je pripala čast da ove godine upalimo drugu svijeću na adventskom vijencu i stoga smo zahvalni Gradskom muzeju Vukovar. Muzej Vučedolske kulture koji je na neki način i proizišao iz Gradskog muzeja Vukovar, sa svojim zbirkama i kroz sustavna arheološka istraživanja, svoja je vrata posjetiteljima otvorio prije pet i pol godina. Od tada smo postali prepoznatljivi, provodimo sustavna arheološka istraživanja, imamo iznimno bogat izložbeni postav te rad s posjetiteljima, a u budućnosti nas očekuje i realizacija arheološkog parka tako da vjerujem da će za nekoliko godina muzej imati još značajnije mjesto u našoj zajednici, ali i cijeloj RH - poručila je Hutinec podsjećajući kako GMV od 1998. godine organizira Vukovarske adventske svečanosti promovirajući pri tome kulturnu baštinu grada Vukovara, Podunavlja i cijele Hrvatske.
 - poručila je Hutinec podsjećajući kako GMV od 1998. godine organizira Vukovarske adventske svečanosti promovirajući pri tome kulturnu baštinu grada Vukovara, Podunavlja i cijele Hrvatske

U drugom dijelu programa tradicionalni koncert klasične glazbe izveo je Hrvatski komorni orkestar, a zbog epidemioloških mjera nastupio je samo gudački ansambl sa sopranisticom Dolores Leko pod umjetničkim vodstvom violinistice Mojce Ramušćak.
-Izuzetno nam je drago da su drugu svijeću upalili djelatnici Muzeja vučedolske kulture kao i da je, zbog epidemioloških mjera sa smanjenim brojem sudionika, svoj tradicionalni koncert izveo Hrvatski komorni orkestar. Također, otvorili smo i izložbu radova djece svih vukovarskih osnovnih škola koja na svoj način izražavaju ljepotu i svoj doživljaj nadolazećih blagdana - rekla je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić dodajući kako joj je drago što je Gradski muzej Vukovar prvi formirao manifestaciju adventskih svečanosti, a niz godina kasnije preuzeli su je i drugi gradovi te danas gotovo da nema grada u Hrvatskoj koji ne organizira svoje adventske svečanosti. 

23. vukovarske adventske svečanosti organiziraju Gradski muzej Vukovar, Hrvatski dom Vukovar, Turistička zajednica grada Vukovara i Franjevački samostan Vukovar, a održavaju se pod sloganom Vukovar – simbol hrvatskog zajedništva.

Pročitano 887 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić