Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Dodijeljene nagrade na Danima Josipa i Ivana Kozarca

Na 26. danima Josipa i Ivana Kozarca u Vinkovcima su u petak dodijeljene nagrade za 2020. godinu, a nagradu za životno djelo dobila je znanstvenica Antonija Bogner-Šaban.

Nagradu za knjigu godine za književnost dobila je Ena Katarina Haler za roman "Nadohvat" u izdanju VBZ-a (Zagreb, 2019.), a Paula Ćaćić za zbirku pjesama "Osobni pejzaž" u izdanju Studia moderna (Zagreb, 2020.) nagrađena je Poveljom uspješnosti.

Ena Katarina Haler je zahvaljujući na nagradi rekla kako su svako priznanje, pa i svaka nagrada neopisivo vrijedni.

- To je ta neka mala potvrda da nešto dobro radite, i to stvarno puno znači. Kod ove nagrade mi je posebna, naravno, i ta vezanost uz regionalni kontekst, i dio radnje knjige se odvija u Slavoniji, odakle sam rodom, pa sam zbog toga posebno sretna - rekla  je Haler.

Pauli Ćaćić, kojoj je "Osobni pejzaž" druga zbirka poezije koju je izdala. Povelja uspješnosti, kako je rekla, poticaj je za daljnje pisanje, svojevrsno ohrabrenje da nastavi razvijati svoj rukopis.

- Drago mi je da nagrada dolazi iz Vinkovaca jer me vrlo lijepe srednjoškolske uspomene vežu za taj grad - rekla je Ćaćić.

Znanstvenica Antonija Bogner-Šaban nije bila na svečanosti pa će joj nagrada biti uručena naknadno.

Pročitano 994 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI