Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Film Adam, nominiran za najbolji igrani film na Barcelona Film festivalu

Igrani film „Adam“koji je u cijelosti prvi slavonski film, čiju glumačku postavu čine glumci Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca, osječke Dramske akademije i osječkog HNK,  nominiran je za najbolji igrani film na Barcelona Film Festivalu, festivalu nezavisnog filma. Film je sniman na lokacijama u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

- Upornost i vjera u vlastite talente uvijek pronađe svoj put do uspjeha. Film Adam prepoznat je u svjetskim krugovima te je nominiran za najbolji igrani film na Barcelona Film Festivalu, festivalu nezavisnog filma - izjavio je redatelj prvog slavonskog igranog filma Mario Šulina, vlasnik Produkcije Nova, koji je uz vinkovačkog književnika Franju Nagulova i jedan od scenarista filma.

Radnja filma „Adam“ smještena je u neimenovanom slavonskom selu, a priča je usmjerena na glavnog lika Adama (Zdravko Šinjori) istinskog ratnog heroja koji je proživio ratni pakao i pati od PTSP-a te njegovog sina s kojim, u datim okolnostima, pokušava voditi normalan život.

- Kada živite u maloj sredini, često postoji jedan obrazac normalnog i sve što se tu ne uklapa izloženo je podsmijehu, ogovaranju, zadiranju u privatnost. Otprilike se s tim morao boriti i Adam kojemu je to posebno teško s obzirom na sve druge životne probleme. Film je to protiv predrasuda sredine protiv pojedinca koji ne živi na način koji ona smatra prihvatljivim - kaže redatelj Mario Šulina te pojašnjava kako su reakcije publike na pretpremjerama filma više  nego pozitivne.

-Film Adam je ugledao svjetlo dana bez financijske podrške ijedne institucije, dokaz je da se uz puno truda, rada, zalaganja te uz jasnu viziju može prenijeti snažna poruka te ostaviti pečat jednog teškog vremena iz naše bliske prošlosti – zaključio je Šulina.

Pročitano 896 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI