Ispiši ovu stranicu

55. Vinkovačke jeseni uz poštivanje epidemioloških mjera

Vinkovačke jeseni 2018. godine Vinkovačke jeseni 2018. godine Foto: Arhiv HRV-a

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni bit će održane od 17. do 20. rujna, a program obuhvaća dva događanja: Svečanost otvaranja pod nazivom “Curo draga iz sokaka moga“ i Svečani mimohod sudionika 55. Vinkovačkih jeseni s Revijom konjskih zaprega.

Svečanost otvaranja 55. Vinkovačkih jeseni bit će održana 18. rujna na Trgu bana Josipa Šokčevića uz obavijesti na vidljivim mjestima o obvezi pridržavanja općih higijenskih mjera i mjera fizičke udaljenosti u skladu s preporukama HZJZ-a. Preporuka organizatora svim sudionicima programa je nositi zaštitne maske, osim izvođača u trenutku izvedbe, a prije izlaska iz kuće izmjeriti temperaturu te okazati dolazak u slučaju povišene temperature ili bilo kojih znakova bolesti. Prije samog nastupa bit će obavljena anketa i evidencija izvođača prema važećim uputama i preporukama za okupljanje. Pozornica će od gledališta biti udaljena 7 metara, a uzvanici će uz poziv dobiti i naputke o važećim mjerama i uputama i preporukama za okupljanje. Prije ulaska u gledalište svi uzvanici bit će anketirani i evidentirani, a svaki uzvanik imat će označeno sjedeće mjesto udaljeno 1,5 metar.

Svečani mimohod sudionika 55. Vinkovačkih jeseni i Revija konjskih zaprega bit će održani 20. rujna sa sudionicima s područja Vukovarsko-srijemske županije. Mimohod, uz anketu i evidenciju sudionika te izbjegavanje kontakta između skupina, kreće od križanja ulica Ljudevita Gaja, Kralja Zvonimira i Vladimira Kovačića, a završava u Ulici H.D. Genschera. Socijalna distanca sudionika bit će sukladna mjerama i preporukama HZJZ, a isto se odnosi i na gledatelje koji će biti razdvojeni po punktovima duž cijelog puta kretanja mimohoda. Na vidljivom mjestu bit će postavljene obavijest o obvezi pridržavanja općih higijenskih mjera i mjera fizičke udaljenosti. Preporuka svim gledateljima i sudionicima mimohoda je da nose zaštitne maske, a zaustavljanja sudionika i kontakta s publikom nema. Preporuka izvođačima je prije izlaska iz kuće izmjeriti temperaturu te otkazati dolazak u slučaju povišene temperature ili bilo kojih znakova bolesti.

Tijekom trajanja 55. Vinkovačkih jeseni na prostoru organiziranih događanja bit će postavljeni epidemiološki punktovi s jednokratnim zaštitnim maskama i dezinfekcijskim sredstvima, a prostor i komunalna oprema bit će višekratno dezinficirani.

Pročitano 355 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI