Ispiši ovu stranicu

Pet novih slika na kraju VukovArt festivala

Novi mural u Borovu naselju Novi mural u Borovu naselju Milan Paun

Završen je 4. VukovArt - Street Art festival i ispred novoga murala The Golden Snake u Borovu naselju održana je završna konferencija projekta VukovArt – luka umjetnosti 2020.

Ovim konceptom mijenjamo vizualni identitet grada i činimo ga ljepšim mjestom za život, ali i stvaramo dodatnu vrijednost u sektoru turizma stvarajući tzv. Galeriju na otvorenom, rekao je gradonačelnik Ivan Penava.
- S novih pet slika Vukovar se svrstava u vodeća mjesta u svijetu po ovoj vrsti umjetnosti. Stvaramo novi brend, novo ozračje u Vukovaru, pozitivnu sliku, dovodimo modernu umjetnost i šarenilo boja. Ovo je lijepa i pozitivna priča – rekao je Penava.
Vedrana Žilić, ravnateljica Vukovarske razvojne agencije, rekla je da je projekt vrijedan oko miliju i pol kuna te da su njime osiguran sredstva za festival još iduće dvije godine. Festival financira Europska Unija sredstvima iz Europskoga socijalnoga fonda. 
Krešimir Herceg, suorganizator, rekao je kako organizatori svakom umjetniku daju potpunu slobodu u odabiru motiva koji će slikati te da već sada imaju osiguran neke umjetnike za festival iduće godine.
I ovogodišnji moto je bio “Give me 5”, s novih pet murala vrhunskih umjetnika OKO – Hrvatska, Tea Jurišić – Hrvatska, Eugen Varzić – Hrvatska, Boogie - Švicarska i Arsek & Erase - Bugarska.
Iza umjetnika i festivala do sada su u Vukovaru ostale 23 slike.

Pročitano 693 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun