NAJNOVIJE
Sanirano parkiralište na Novom groblju Dubrava

Na novom groblju u Vukovaru  sanirano je 27 parkirnih mjesta. od kojih su dva za invalide, a izgrađeno je i jedno za motocikle.  Na ulazu u groblje postavljen je novi kontejner s toaletima za posjetitelje izrađen sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a zelena je površina hortikulturno uređena. Ukupna vrijednost radova i opreme je 290.000 kuna.

(Petak, 14 Svibanj 2021 14:43)
U Hrvatskoj 926 novih slučajeva zaraze koronom, preminula 41 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 926 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7 214.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:50)
VSŽ: 26 novozaraženih, preminule tri osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 26 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 24 pozitivnih na PCR testiranju, 2 na brzom antigenom testu.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:46)
OBŽ: 73 novopozitivne osobe, a jedna je preminula

U Osječko-baranjskoj županiji registrirane su 73 novopozitivne osobe od 326 testiranih uzoraka. Na bolničkom liječenju nalazi se 125 osoba od kojih 29 na respiratoru, a preminula je jedna osoba u dobi od 69 godina. U samoizolaciji se nalazi 1107 osoba.

(Petak, 14 Svibanj 2021 10:33)
MUP: Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa

Na dan lokalnih izbora, u nedelju 16. svibnja, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku svim hrvatskim državljanima s pravom glasa bez obzira na to iz koje države dolaze – potvrdili su jučer za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Petak, 14 Svibanj 2021 09:41)
Lokalni izbori: Zadnji dan izborne promidžbe

Još samo u petak, političke stranke i kandidati mogu uvjeravati birače da su baš oni pravi izbor za njihovu lokalnu vlast, a u ponoć s petka na subotu počinje izborna šutnja uoči nedjeljnih lokalnih izbora, prenosi Hina.

(Petak, 14 Svibanj 2021 07:59)
Prema procjenama stručnjaka Vukovar ima 22.000 stanovnika

Povodom održavanja Kliofesta – Festivala povijesti Državni arhiv u Vukovaru organizirao je online znanstveno-stručno predavanje hrvatskoga demografa Dražena Živića iz Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 19:05)

Pet novih slika na kraju VukovArt festivala

Novi mural u Borovu naselju Novi mural u Borovu naselju Milan Paun

Završen je 4. VukovArt - Street Art festival i ispred novoga murala The Golden Snake u Borovu naselju održana je završna konferencija projekta VukovArt – luka umjetnosti 2020.

Ovim konceptom mijenjamo vizualni identitet grada i činimo ga ljepšim mjestom za život, ali i stvaramo dodatnu vrijednost u sektoru turizma stvarajući tzv. Galeriju na otvorenom, rekao je gradonačelnik Ivan Penava.
- S novih pet slika Vukovar se svrstava u vodeća mjesta u svijetu po ovoj vrsti umjetnosti. Stvaramo novi brend, novo ozračje u Vukovaru, pozitivnu sliku, dovodimo modernu umjetnost i šarenilo boja. Ovo je lijepa i pozitivna priča – rekao je Penava.
Vedrana Žilić, ravnateljica Vukovarske razvojne agencije, rekla je da je projekt vrijedan oko miliju i pol kuna te da su njime osiguran sredstva za festival još iduće dvije godine. Festival financira Europska Unija sredstvima iz Europskoga socijalnoga fonda. 
Krešimir Herceg, suorganizator, rekao je kako organizatori svakom umjetniku daju potpunu slobodu u odabiru motiva koji će slikati te da već sada imaju osiguran neke umjetnike za festival iduće godine.
I ovogodišnji moto je bio “Give me 5”, s novih pet murala vrhunskih umjetnika OKO – Hrvatska, Tea Jurišić – Hrvatska, Eugen Varzić – Hrvatska, Boogie - Švicarska i Arsek & Erase - Bugarska.
Iza umjetnika i festivala do sada su u Vukovaru ostale 23 slike.

Pročitano 319 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija